Importanța folosirii uleiului de motor ideal pentru mașina ta

603
Importanța folosirii uleiului de motor ideal pentru mașina ta
banner mobila la comanda suceava

Funcția cea mai importantă a uleiului de motor este de a forma o peliculă între componentele interne ale motorului.

Uleiul de motor este unul dintre cele mai importante elemente din inima vehiculelor. Acesta este vital pentru viața motorului, fără el motorul ar dura câteva minute înainte de a ceda unui infern de frecare, uzură, supraîncălzire și topire a ansamblelor sale interne. În plus, uleiul ajută la menținerea curată a mașinii și previne coroziunea.

Prima funcție a uleiului de motor este tocmai aceea de a forma o peliculă între componentele interne ale motorului pentru ca acestea să poată interacționa într-un mod mai puțin dur și ca temperatura să nu crească rapid.

Lubrifianții trebuie să garanteze performanța lor într-unul dintre cele mai critice momente pentru motor, pornirea la rece, facilitând pompabilitatea acestuia în toate condițiile de temperatură. Problema este că această calitate se deteriorează în timp pe măsură ce se formează molecule mari care fac uleiul mai gros.

Uleiul de lubrifiere are calități de transfer termic, asta înseamnă că atunci când vine în contact cu suprafețe mai fierbinți decât el însuși, preia temperatura și o preia pe măsură ce circulă în interiorul motorului.

Uleiul de motor care se deplasează în interior ajunge în partea de jos a motorului într-un rezervor în care este stocat lubrifiantul atunci când motorul este oprit. Acolo este lovit în mod constant de vântul care este generat când mașina înaintează și o face să se răcească.

În acest rezervor se află și pompa de ulei, aceasta fiind responsabilă pentru circulația uleiului în întregul motor și astfel ciclul va începe din nou.

uleiuri de motor autoturisme
Uleiuri de motor autoturisme

De asemenea, lubrifiantul trebuie să respecte cerințele multor producători de automobile pentru a îndeplini anumite obiective de consum. În acest caz, o scădere a frecării este vitală ca urmare a selecției și calității bazelor și aditivilor sintetici de ultimă generație.

Nu în ultimul rând, datorită temperaturii, uleiul poate deveni mai dens, formând un fel de nămol care ar genera mai mult efort. Deci un lubrifiant în stare bună preia aceste reziduuri și le depune în filtrul de ulei și astfel doar uleiul de lubrifiere util este cel care circulă în interiorul motorului.

Toată această circulație și transfer de căldură previne formarea ruginii și coroziunii în interiorul motorului. Ține minte că tot uleiul de motor are o durată de viață utilă, așa că este important să îl reînnoiești periodic. În ziua de azi nu este deosebit de dificil să găsești ulei de motor ideal, care să se potrivească perfect recomandărilor producătorului auto și care la rândul său să ofere beneficii suplimentare care se traduc în beneficii pe viitor.

BELCO uleiuri de calitate