Cum protejezi podeaua mașinii tale Fiat

606
Cum protejezi podeaua mașinii tale Fiat
banner mobila la comanda suceava

Orice drum cu mașina implică un anumit grad de uzură și o cantitate de murdărie care se acumulează. Din acest motiv, protejarea podelei este una dintre cele mai importante acțiuni pe care trebuie să le faci, astfel încât mașina ta să-și păstreze aspectul curat și îngrijit. 

Iernile reci, dar și primăverile ploioase, sunt cele mai greu de gestionat din punct de vedere al curățeniei în mașină. Cu toate acestea, și sezonul cald are dezavantajele lui, în special din cauza prafului care intră chiar și în cele mai mici crăpături. Dacă mergi cu mașina într-o vacanță pe litoral, nisipul fin îți va da și el bătăi de cap, așa că ar fi bine să te gândești înainte de a pleca la ce trebuie să faci pentru ca automobilul tău să nu sufere. 

Podeaua mașinii se murdărește, iar acesta este un fapt inevitabil. Dar poți proteja foarte ușor mocheta originală, montând covorașe auto pentru FIAT, care vor împiedica noroiul, apa sau praful să o deterioreze. 

Dacă ai o familie numeroasă, care include copii mici, sau dacă transporți animale de companie, podeaua mașinii are cu atât mai mult nevoie de protecție, pentru a rezista mai mult în fața energiei debordabile a celor mici sau a ghearelor ascuțite ale prietenilor necuvântători.

De multe ori ai senzația ca te simți în interiorul mașinii tale, la fel ca acasă. Dar dacă la ușa de la intrarea în locuință poți pune un preș pe care să se șteargă toată lumea, iar apoi vă puteți descălța, atunci când te urci în mașină lucrurile nu sunt la fel de simple. Vii direct din exterior, iar tălpile încălțărilor pot fi pline cu zăpadă, sare,  noroi sau altă murdărie. Toată mizeria rămâne pe mochetă, iar curățarea ei este dificilă. De cele mai multe ori rămân pete, deoarece murdăria este amestecată cu ulei de mașină și alte elemente care se regăsesc pe carosabil. Acestea pot distruge iremediabil mocheta de pe podea, așa că un set de covorașe este mai mult decât necesar. 

Mochetă sau cauciuc? Ce alegi?

Există două tipuri importante de covorașe auto: cele fabricate din mochetă și cele fabricate din cauciuc. Ambele au avantaje și dezavantaje, începând cu aspectul și continuând cu ușurința cu care pot fi curățate.  Întreținerea ambelor variante este relativ simplă, iar cu soluțiile potrivite pot fi mereu aduse la aspectul inițial. 

Este adevărat că în cazul covorașelor auto din mochetă pot apărea pete persistente, care nu pot fi înlăturate cu nimic, dar este mai avantajos să le înlocuiești pe ele decât toată mocheta din mașină. Pe de altă parte, covorașele din cauciuc sunt mult mai rezistente și mai ușor de curățat, oferind o protecție adecvată împotriva murdăriei. 

Un aspect important al covorașelor auto se referă la forma acestora. Există varianta unui covoraș mare, dintr-o singură bucată, sau varianta unui set de covorașe format din mai multe bucăți. Prima variantă are avantajul de a acoperi complet mocheta originală a mașinii, dar dezavantajul este că se montează destul de greu și este dificil de scos pentru curățare. Seturile de covorașe sunt mai ușor de montat și întreținut. Poți scoate fiecare covoraș individual și îl poți curăța bine, inclusiv îl poți lua în casă și spăla cu soluții adecvate. 

Covorașele auto trebuie să se potrivească ca formă cu podeaua mașinii, pentru ca aspectul să fie unul plăcut, iar funcționalitatea acestora să fie atinsă. În special covorașul de la șofer trebuie să permită acționarea pedalelor de accelerație, de frână și ambreiaj, fără să incomodeze în niciun fel. De asemenea, piciorul șoferului trebuie să stea comod și să nu se agațe de marginile covorașului. 

Indiferent care este variante de covorașe pe care o alegi, din mochetă sau din cauciuc, rezultatul este unul satisfăcător. Podeaua mașinii va fi protejată, iar atunci când te vei decide să vinzi mașina, vei putea cere un preț avantajos pentru tine.

agentie SEO & promovare eficienta online