Sfaturi despre cum să vă pregătiți mașina pentru vacanță

1691
Sfaturi despre cum să vă pregătiți mașina pentru vacanță
banner mobila la comanda suceava

Nimic nu este mai frustrant și mai deconcertant decât stricarea mașinii pe drumul care duce spre vacanță. Și nici nu mai vorbim de prețurile ridicole cerute de unii mecanici în străinătate, care ar putea face cu ușurință o gaură în bugetul de vacanță.

În aceste condiții, ar fi bine să țineți cont de câteva sfaturi despre cum să vă pregătiți mașina pentru vacanță. Până la urmă mașina este un ”fier” cu volan, motor și roți care se poate strica oricând. Însă o revizie în plus poate prelungi durata de viață a mașinii și vă poate oferi o garanție în plus că poate nu se strică într-un viitor apropiat. Deci ce trebuie să faceți?

În primul rând, asigurați-vă că nu a expirat ITP-ul sau că nu va expira în timpul vacanțelor. Apoi verificați cartea de întreținere a mașinii pentru a vă asigura că toate lucrările de întreținere regulate au fost efectuate.

Este important să știți când a fost făcută ultima revizie. Va trebui să estimați câți kilometri veți parcurge în timpul vacanței și să comparați acest lucru cu cartea de întreținere pentru a evita orice exces de distanțe. Dacă există un risc, vă recomandăm să vă programați la un garaj și să efectuați întreținerea corespunzătoare înainte de a pleca.

Verificați starea anvelopelor. Acestea reprezintă singura legătură între vehiculul dumneavoastră și sol. O anvelopă defectă sau umflată prost poate duce la uzură prematură, utilizare excesivă, timp de frânare mai lung și manevrare nesigură.

Anvelopele lucrează din greu atunci când conduceți pe distanțe lungi pe autostrăzi, dar această verificare este adesea trecută cu vederea. Un șofer din doi verifică anvelopele doar de trei ori pe an, în timp ce chiar ar trebui să se facă o dată pe lună.

Verificați starea amortizoarelor pentru că acestea pot influența direct manevrabilitatea pe drum, cu atât mai mult dacă mașina este încărcată cu bagajele.

Verificați toate luminile mașinii: becuri, faruri etc. Nu există niciun mijloc de a detecta când durata de viață a unui bec s-a încheiat, așa că este foarte recomandat să aveți întotdeauna becuri de rezervă în mașină. Curățați farurile folosind o cârpă apoi testați tijele semnalizatoarelor și pedala de frână în timp ce cineva verifică dacă iluminarea funcționează din exterior. Nu uitați să verificați și luminile de avarie care sunt cu adevărat semnale de avertizarefoarte importante!

Într-o vacanță cu mașina, este important să vă asigurați confortul și siguranța pe toată durata drumului. După verificarea mașinii, nu uitați de trusa medicală, extintor, trusa de scule, triunghiul de avertizare și vesta reflectorizantă.

Este important să opriți frecvent pentru odihnă, relaxare, masă, nevoi personale. Deconectați-vă de la drum și condus cu lucruri inedite, poate chiar să practicați jocuri de tip slots, mai ales dacă aveți și 50 de rotiri gratuite fără depunere. Verificați top casino pentru astfel de bonusuri.

Recomand să vă faceți și asigurarea auto și de călătorie. Ținând cont că doriți să plecați la drum peste hotare, asigurați-vă că țara (țarile) în care mergeți sunt menționate pe cardul de asigurare internațional. Dacă nu, întrebați compania de asigurări dacă puteți achiziționa o asigurare temporară.

Conduceți defensiv, prudent și bucurați-vă de vacanțe. Opriți mereu când simțiți că ați obosit, prilej cu care admirați și împrejurimile. Vacanțe liniștite și fără evenimente neplăcute, vă dorim!