Echipamentele de protecție – esențiale pentru protecția personală în timpul muncii

592
Echipamente de protectie Top Defender
banner mobila la comanda suceava

Cercetările în domeniul sănătății și al siguranței sugerează că în cazul a 60% din accidentele de muncă, echipamentul de protecție ar fi împiedicat sau ar fi redus gravitatea unei vătămări, dacă acesta ar fi fost furnizat, utilizat sau ar fi fost utilizat corecte. În oricare dintre aceste situații, angajatorul este supus atât acțiunii penale, cât și celei civile de către cei răniți dacă acesta este găsit vinovat.

Regulamentele privind echipamentele de protecție personală vizează îmbunătățirea înțelegerii angajatorilor privind furnizarea de echipamente specifice iar cei care nu respectă acest lucru riscă sancțiuni juridice. O țintă esențială a legislației este industria construcțiilor în care au loc un număr mare de răniri. Aceasta este o zonă care s-ar putea îmbunătăți prin furnizarea de echipamente adecvate. Echipamentele de protecție personală nu oferă doar protecție imediată în unele cazuri, ci acestea sunt vitale pentru protejarea împotriva daunelor pe termen lung și a sănătății.

Reglementările impun unui proprietar de afacere să efectueze o evaluare a riscurilor pentru a înțelege ce riscuri sunt în afacerea sa și de a identifica măsurile de control adecvate. Odată ce riscurile au fost stabilite, trebuie să vadă ce poate face în ceea ce privește eliminarea acestora. Fiecare muncitor ar trebui să cunoască faptul că:

– Echipamentul de protecție protejează doar persoana care îl poartă.

– Pentru a proteja echipamentul, utilizatorul trebuie să îl poarte în mod corespunzător în orice moment; oamenii pot să uite sau să nu îl poarte corect și prin urmare, pot să fie expuși riscurilor.

Angajatorii au de asemenea următoarele obligații:

  • Să evalueze corect echipamentul de protecție oferit pentru a se asigura că acesta este adecvat și va controla riscurile.
  • Să se asigure că echipamentul este disponibil imediat.
  • Să se asigure că echipamentul respectă standardele cerute.

Există diverse standarde prin care se asigură că echipamentul funcționează conform cerințelor. Din această cauză, angajatorul trebuie:

– Să se asigure că echipamentul este menținut și potrivit pentru utilizare și continuă să funcționeze așa cum a fost proiectat.

– Să furnizeze personalului informații și instrucțiuni cu privire la utilizarea corectă a echipamentului.

– Să se asigure că personalul poartă echipament de protecție personală atunci când este necesar.

Un furnizor de încredere de echipamente de protecție a muncii pe piața online românească este Top Defender prin magazinul virtual www.topdefender.ro. Acesta pune la dispoziția celor interesați echipamente de protecție pentru auz, vedere, respirație, lucru la înălțime, îmbrăcăminte, încălțăminte, mănuși, căști și altele. Se pot realiza și echipamente de protecție la comandă în atelierul de producție Top Defender. Uniformele se pot personaliza prin broderie, serigrafie și transfer termic. Toate comenzile care au valoare mai mare de 1190 lei se livrează gratuit prin curier rapid.