Află ce corpuri de iluminat poți să folosești în funcție de camera în care stai!

669
banner mobila la comanda suceava

Atunci când zilele sunt mai scurte și nopțile mai lungi sau atunci când, pur și simplu, vremea e mohorâtă și încăperea se întunecă, te gândești cât de importantă este lumina când vine vorba despre sănătatea ochilor tăi. 

Mulți oameni consideră corpurile de iluminat doar obiecte de decor, însă acestea joacă un rol mult mai important decât pare. Ele sunt împărțite pe diverse categorii, în funcție de camerele în care urmează să fie montate, așa că, înainte de a lua o decizie, este bine să te informezi.

Află ce corpuri de iluminat trebuie să folosești în funcție de camera în care stai:

 

  • Living

În living este de preferat să eviți să pui spoturi, deoarece acestea nu luminează suficient. În schimb, asigură-te că ai mai multe lumini pe care să le poți controla ușor, astfel încât să îți poți seta singur intensitatea în încăpere. 

De preferat, pentru o cameră în care petreci mai mult timp, ar fi să achiziționezi o lampă. Poți alege una care să se potrivească cu designul interior și pe care să o poți pune lângă canapea, de exemplu.

  • Baie

În această încăpere poți pune spoturi fără nicio problemă și, cu siguranță, acestea te vor ajuta. Ele se montează doar în locurile în care este necesară mai multă lumină, prin urmare nu trebuie neapărat să păstrezi o simetrie. 

De exemplu, poți să le poziționezi în zona dușului sau în fața oglinzii și, în felul acesta, vei avea luminozitate fix acolo unde ai nevoie. Dacă nu te-ai decis încă asupra unui model, la Electric14 găsești o mulțime de variante potrivite pentru tine. Totul este să știi care produs este ideal pentru baia ta, în funcție de design.

  • Birou

Lumina este importantă în fiecare cameră, însă poți acorda mai multă atenție alegerilor făcute atunci când vine vorba despre biroul tău. Având în vedere că atenția ta se îndreaptă către computer sau laptop, poți alege un corp de iluminat suspendat, la care să ai acces oricând ai nevoie de puțină lumină în plus față de cea pe care ți-o oferă deja device-ul pe care lucrezi. 

Poți opta pentru una sau două lămpi, pe care să le pui de o parte și de alta a biroului tău și ține cont și de distanța pe care trebuie să o păstrezi față de ecranul dispozitivului, pentru a nu-ți strica vederea cu timpul.

  • Bucătărie

La fel ca și în baie, în această încăpere poți opta pentru spoturi în detrimentul altor corpuri de iluminat. Le poți monta în zona în care petreci cel mai mult timp, de exemplu deasupra blatului de lucru. Pentru a da un aer modern spațiului, poți opta și pentru benzi LED, pe care să le amplasezi în așa fel încât să creezi un ambient plăcut.

Lumina este foarte importantă într-o încăpere, mai ales dacă petreci mult timp în acel loc. Nu trata acest lucru cu superficialitate și informează-te înainte de a lua o decizie în acest sens. Alege cele mai bune și cele mai potrivite produse pentru încăperile din casa ta și oferă locuinței un aer modern și stylish. Fiind chiar tu designer de interior și vei vedea că, la final, vei fi încântat de rezultatul obținut.