5 motive pentru care să alegi credite de nevoi personale de la IFN-uri

683
credit nevoi personale
banner mobila la comanda suceava

Atunci când ai idei pe care vrei să le pui în practică, dar nu dispui de sumele de bani necesare pentru ideile respective poți opta pentru credite bancare sau pentru credite de nevoi personale de la instituții financiare nebancare. Pe piața din România există numeroase instituții financiare nebancare care oferă diferite tipuri de credite de nevoie personale, în funcție de nevoile fiecărei persoane în parte. Există mai multe motive pentru care să alegi IFN-urile atunci când ai nevoie de un credit de nevoi personale, iar cele mai importante 5 astfel de motive se referă la următoarele aspecte:

1. Rapiditatea de obținere a unui credit

Atunci când alegi o instituție financiară nebancară pentru un credit de nevoi personale trebuie să știi că durata pentru oținerea acestuia este foarte scurtă. Astfel, ai nevoie de aproximativ 5 minute pentru a completa cererea de finanțare, iar unele IFN-uri aprobă aceste credite în aproximativ 60 de minute.

2. Condiții avantajoase de creditare

Creditele de nevoi personale obținute prin IFN oferă condiții extrem de avantajoase. În anumite cazuri, poți obține până la 40000 de lei fără a avea nevoie de vreo garanție și fără a ți se solicita documente suplimentare. Mai mult decât atât, beneficiezi de rate lunare foarte mici și în avantajul tău. Poți să îți alegi atât suma împrumutată, cât și perioada de rambursare, astfel încât să fie în avantajul tău.

3. Accesarea foarte simplă a unui credit

Pentru a obține un credit de nevoi personale de la IFN-urile din România nu ai nevoie decât de actul de identitate și de o cerere de credit. Există instituții care, doar în cazul pensionarilor, pot solicita și ultimul talon de pensie, iar în cazul angajaților o adeverință de venit reprezintă un document opțional care poate fi depus la solicitarea unui credit de nevoi personale. Pe lângă documentele extrem de puține necesare pentru a accesa un credit prin intermediul IFN-urilor, condițiile pentru creditele de nevoi personale sunt extrem de simple, și anume vârsta minimă de 18 ani, să fii cetățean român domiciliat în România și să ai o vechime de minim 1 lună la locul de muncă.

4. Accesibilitate ridicată de a aplica la credite

Pe lângă avantajele mai sus amintite referitoare la obținerea unui credit de nevoi personale, mai trebuie să amintim și faptul că instituțiile financiare nebancare sunt extrem de accesibile pentru oricine dorește să aplice pentru un astfel de credit. Acest lucru se datorează și faptului că există IFN-uri care au peste 50 de birouri din întreaga țară, dar și posibilității de a aplica online pentru un credit.

5. Multitudinea variantelor de rambursare a ratelor

Odată ce ai obținut un credit prin intermediul IFN-urilor, urmează să rambursezi lunar ratele în funcție de suma împrumutată și de perioada de rambursare. Cu ajutorul IFN-urilor, beneficiezi de avantajul de a avea la dispoziție foarte multe posibilități de rambursare a creditului, și anume: plata cu cardul, plata numerar la bancă, plata prin Poșta Română, plata prin stațiile de plată SelfPay, prin transfer bancar sau prin punctele de încasare Qiwi, în funcție de instituția cu care ai ales să colaborezi.