Care sunt cele mai fiabile motoare de BMW pe benzină

8766
banner mobila la comanda suceava

Înainte de a trece în revistă cele mai fiabile motoare bmw pe benzină din toate timpurile, haideți să înțelegem ce înseamnă, de fapt, conceptul de fiabilitate.

Cea mai simplistă explicație este “să nu se strice repede”, să nu necesite foarte multe reparații și, implicit, resurse materiale.

Dar haideți să aprofundăm puțin conceptul de fiabiliate.

Fiabilitate Motoare BMW Benzină

Putem împărți conceptul de fiabilitate în 3 mari categorii:

  • rata de uzură a pieselor din ansamblul motor
  • nivel scăzut de complexitate a reparațiilor și mentenanței
  • capacitatea unității de a-și îndeplini funcția în diferite situații

Cu alte cuvinte, un motor pe benzină este fiabil dacă are o rezistență crescută la uzură, dacă reparațiile necesare nu sunt foarte complicate și costisitoare și dacă își poate face treaba în parametrii normali pentru un timp îndelungat.

Rata de uzură a pieselor din ansamblul motor depinde foarte mult de calitatea acestora, dar și de modul de utilizare. Fiabilitatea unui motor poate fi judecată și în funcție de cât de „sensibil” și ușor de reparat este acesta. Așadar, teoretic, cu cât designul unui motor este mai simplu, cu atât este mai fiabil. Este acea vorbă din “bătrâni” – cu cât mai puține dotări, cu atât mai puține lucruri care să se strice la ea.

Un alt factor care determină fiabilitatea este capacitatea unității motor de a-și face treaba în condiții diferite (temperatură, încărcătură, teren etc.). Cu alte cuvinte, un motor fiabil este un motor care nu te “lasă la greu”.

Totuși, atunci când măsori fiabilitatea unui motor, trebuie să iei în considerare faptul că acesta nu funcționează în vid. Fiabilitatea lui este foarte mult influențată și de auxiliare, electronice, combustibil, ulei etc.

Bineînțeles, fiabilitatea și gradul de uzură este influențat și de capacitatea și puterea motorului. Un motor cu o capacitate cilindrică mai mică, dar cu o putere mare, supraalimentat de una sau două turbine, dus în turații mari, este teoretic mai puțin fiabil decât un motor cu o capacitate cilindrică mai mare, dar o putere mai mică și aspirat.

Haideți acum să ne întoarcem la marca BMW și să trecem în revistă cele mai bune motoare pe benzină de la BMW în ceea ce privește fiabilitatea și raportul de performanță.

Cele mai bune 3 motoare pe benzină de la BMW în privința fiabilității

Motor N52

BMW N52 a fost un motor pe benzină cu 6 cilindri în linie, aspirat, produs din 2004 până în 2015. N52 și-a făcut debutul pe Seria 3 E90 și Seria 6 E63, luând locul motorului M54. 

N52 a fost primul motor răcit cu apă cu un bloc motor realizat dintr-un compozit de magneziu și aluminiu.

În plus, între 2006 și 2007, a fost numit unul dintre cele mai bune 10 motoare din lume.

În 2007, a fost introdus motorul N53, iar acest lucru a făcut ca modelul N52 să înceapă să fie eliminat treptat de pe piețele europene. Cu toate acestea, din cauza cantităților mari de sulf din benzină, motorul N53 nu a fost pus pe modelele din Statele Unite.

Începând cu 2011 și până în 2015, N52 a început să fie înlocuit treptat de motorul în 4 cilindri, cu turbină, N20. Din păcate, N52 nu a avut o variantă M.

Având în vedere că este un motor cu 6 cilindri în linie, aspirat ,N52 poate fi considerat și în ziua de azi un motor excepțional. Dintre toate motoarele cu 6 cilindri în linie cu aspirație naturală pe care BMW le-a construit vreodată, N52 este cel mai avansat, produce cea mai mare putere și este pur și simplu cel mai rafinat.

Motor M54

M54 este un motor pe benzină aspirat natural, cu 6 cilindri în linie, produs de BMW între 2000 și 2006. A fost introdus pentru prima dată pe modelele X5 E53, înlocuind motorul N52, de care tocmai am discutat mai sus.

Echivalentul de înaltă performanță a motorului M54 a fost S54, utilizat pe M3 E46, Z3 M Coupé/Roadster și BMW Z4 M E85/E86.

Din 2001 până în 2003, M54 a fost pe lista celor mai bune 10 motoare din lume. Fără turbo, acest motor era mult mai simplu decât succesorul său, N52.

În primii an, M54 avea doar 2.2 litri, iar treptat capacitatea a fost crescută la 2.5 și 3.0 litri. M54 în versiunile de 168 CP, 189 CP, 228 CP și 228 CP a echipat modelele Seria 3 (E46), Seria 5 (E39), X5 (E53).

Motorul M54 a fost și încă este foarte apreciat de pasionați. Puterea este livrată liniar, rafinat, iar fiabiltiatea acestui motor este legendară.

N52, mai puternic și superior din punct de vedere tehnologic, l-a înlocuit în cele din urmă pe M54. Totuși, N52 este și el bazat pe M54, în ceea ce privește arhitectura de design, care a fost apoi preluată și de N54, dar și de renumitul S54.

Motor B58

Un alt motor extraordinar BMW pe benzină este B58. Putem spune că, în momentul de față, nu există pe piață niciun alt motor cu 6 cilindri, care să fie atât de versatil precum BMW B58. Unii specialiști sugerează este cel mai reușit motor de BMW de 3 litri. 

BMW B58 este un motor turbo cu 6 cilindri în linie care a intrat în producție în 2015, înlocuind motorul N55, și a debutat pe F30 340i. După motoarele B38 și B48, B58 este un alt membru al noii familii de motoare modulare a BMW, care include motoare cu 500cc pe cilindru, ce pot fi dispuse atât longitudinal, cât și transversal și pot fi utilizate atât cu tracțiune față, cât și cu tracțiune spate. 

Multe modele BMW proeminente, cum ar fi hibridul plug-in BMW 745e, X5 xDrive40i sau BMW M240i sunt propulsate de acest motor turbo de 3,0 litri cu 6 cilindri în linie.

BMW pune motorul B58 pe aproape orice. Standardizarea motoarelor nu este nimic nou în industrie, indiferent de marcă, dar gama de capabilități a lui B58 este totuși extraordinară. Echipează mașini de înaltă performanță precum Z4 M40i, X3 M40i, M240i și M340i.

BMW 540i, X5 xDrive40i și chiar și chiar mamutul X7 xDrive40i sunt, de asemenea, printre vehiculele de lux propulsate de acest motor. 

Motorul BMW pe benzină B58 este economic, rafinat și suficient de versatil pentru a fi utilizat pe vehicule hibride plug-in precum BMW X5 xDrive45e și 745e.

Dacă ești un căutarea unui model BMW pe benzină atunci dealerul auto BCCH Auto Switzerland te poate ajuta în tot procesul de achiziție, de la alegerea modelului perfect și până la livrarea la orice adresa din România.

Pentru mai multe detalii intrați pe site-ul https://www.bcchauto.ro/