5 accesorii esențiale pentru dotarea unei cafenele

934
5 accesorii esențiale pentru dotarea unei cafenele
banner mobila la comanda suceava

O parte importantă a investiției în deschiderea unei cafenele merge către dotarea spațiului cu toate cele necesare. Suma nu este chiar una neglijabilă, așa că e bine să știi din start de ce ai nevoie, pentru a stabili bugetul necesar. Dacă ai în plan să demarezi o astfel de investiție, îți venim în ajutor cu o listă a principalelor accesorii de care este nevoie într-o cafenea. 

Aparate profesionale pentru cafea și băuturi

Pentru că este vorba despre o cafenea, este evident că aparatele pentru prepararea cafelei trebuie să se afle în capul listei de dotări necesare. Dacă ai decis să faci din prepararea și servirea cafelei o afacere, ai nevoie de aparate profesionale, care să poată face față unui număr mare de comenzi. Un espressor și o râșniță de cafea sunt esențiale, însă acestora li se adaugă și alte echipamente, pentru a satisface preferințele variate ale clienților. De asemenea, ar trebui să ai în vedere și aparatele pentru prepararea altor băuturi, cum ar fi, fresh-urile și smoothie-urile. 

Mobilier adecvat

Indiferent că vorbim despre o cafenea, un restaurant sau un bar, principalele piese de mobilier care nu au voie să lipsească sunt mesele și scaunele pentru clienți. Cafeneaua este un spațiu intim, așa că sunt recomandate mesele mici, de 2-4 persoane, cu scaune simple, dar comode. O idee inspirată ar fi amplasarea meselor pe laturile încăperii, în dreptul unor canapele sau colțare.

De asemenea, în categoria mobilierului mai intră rafturile pentru bar, dulapurile pentru depozitarea diferitelor materiale, cuierele pentru haine și alte elemente pe care le consideri necesare. În cazul în care cafeneaua dispune și de o terasă, vei avea nevoie de mese și scaune pentru exterior, precum și de umbrele de soare, care să-i protejeze pe clienți în zilele toride.

Materiale pentru curățenie și dezinfecție

În alimentația publică, respectarea regulilor de igienă este literă de lege. De aceea, va fi obligatoriu să-ți dotezi localul cu arsenalul complet de produse pentru curățenie și dezinfectare. Acesta include detergenți pentru vase și pentru curățarea suprafețelor, soluții dezinfectante pentru baie, bucătărie și suprafețe, săpunuri și odorizante. Acestora li se adaugă echipamente de curățenie precum lavete, bureți, mopuri, găleți, mănuși de protecție etc. De asemenea, fiecare cabină de toaletă trebuie să fie dotată cu un dispenser pentru hârtia igienică, iar în dreptul chiuvetelor de la grupul sanitar trebuie să fie montate dispensere pentru săpun. De la grupul sanitar nu trebuie să lipsească un recipient cu soluție dezinfectantă pentru mâini; un astfel de dispozitiv este recomandat și în zona intrării în local, precum și în spațiul destinat angajaților. 

Tacâmuri și veselă specifică

Ai nevoie de astfel de accesorii încă din prima zi de activitate, pentru că fără ele nu poți servi clienții. În cazul unei cafenele, evident că seturile cu cești și farfurioare pentru cafea sunt cele mai importante, însă dotarea localului nu se rezumă doar la atât. Sunt necesare mai multe tipuri de cești, pentru fiecare tip de cafea pe care îl vei servi, alături de lingurițele aferente. Clienții cafenelelor obișnuiesc să comande și mici gustări, așa că ai nevoie de veselă și tacâmuri destinate acestor comenzi. Totodată, nu trebuie să-ți lipsească paharele, care trebuie să fie și ele de mai multe feluri, în funcție de băuturile servite. Li se adaugă și vesela specifică activității de la bar precum și cea pentru bucătărie.

Birotică

Pentru a-ți desfășura activitatea, trebuie să te dotezi și cu o serie de accesorii de birotică, absolut necesare pentru a ține evidența încasărilor/cheltuielilor. Astfel, ai nevoie de o casă de marcat cu POS, pentru plățile prin intermediul cardului, de chitanțiere, facturiere, un registru de evidență a plăților și încasărilor și un altul pentru evidența intrărilor și ieșirilor de marfă. De asemenea, nu uita nici de ștampilă, necesară pentru întocmirea unor documente. 

Acestea sunt principalele dotări pe care trebuie să le ai în vedere dacă intenționezi să deschizi o cafenea; pe parcurs, poți adăuga pe listă și alte accesorii care să te ajute să-ți dezvolți afacerea.

agentie SEO & promovare eficienta online