Pregătirea casei de Crăciun: Cum creezi o atmosferă de poveste?

388
Pregătirea casei de Crăciun: Cum creezi o atmosferă de poveste?
banner mobila la comanda suceava

Încă din primele zile ale lunii decembrie, fiecare dintre noi începe să se gândească la felul în care va pregăti casa de Crăciun. Ghirlande, coronițe, globuri, lumânări, beteală și multe alte ornamente specifice sărbătorilor de iarnă își vor găsi locul în toate colțurile casei. Este cea mai frumoasă și ce mai așteptată perioadă a anului, de aceea trebuie să o întâmpinăm cu locuințele împodobite, gata de petrecere, relaxare și voie bună. Crăciunul reprezintă o reală stare de bucurie, exprimată sub diverse forme. Dacă te-ai gândit ca anul acesta să ieși în evidență în mod special prin decorarea casei, avem câteva idei interesante pentru tine. Iată cum poți să creezi o atmosferă de poveste în căminul tău:

Împodobește bradul într-un mod inedit

Bradul împodobit este simbolul Crăciunului, dar și elementul care dă tonul decorării. Așadar, primul pas pentru pregătirea casei va începe cu pomul de Crăciun. Indiferent că alegi un brad natural sau unul artificial, ai grijă să-l decorezi ca și cum ar face parte dintr-un basm. Ca să redai cât mai bine magia sărbătorilor de iarnă folosește decorațiuni în nuanțe de alb și albastru, care să te ducă cu gândul la culorile acestui sezon în care ar trebui să domine frigul, zăpada și înghețul.

Decorează intrarea casei cu accesorii deosebite

Primul lucru pe care îl observă cei care îți vor trece pragul este intrarea în locuință. Așadar, începe de aici pregătirile. Achiziționează câteva accesorii de Crăciun pentru ușa de la intrare, cum ar fi o coroniță din crengi de brad sau o ghirlandă ci figurine simpatice. Dacă locuiești la casă, decora doar ușa, ci creează un decor și pentru verandă ori alee. Odată finalizat exteriorul, ocupă-te și de holul de la intrarea în casă. Nu exagera cu decorațiunile, ci încearcă doar să le transmiți celor care vin la tine spiritul sărbătorilor.

Adaugă mai multe lumini în casă

Este binecunoscut faptul că lumina este cea care face Crăciunul magic. Prin urmare, dacă vrei o atmosferă de poveste, pune peste tot în locuința ta mici becuri, ghirlande strălucitoare și lumânări decorative care să strălucească delicat în întuneric. Nu te limita la împodobirea bradului cu instalații, ci încearcă să creezi acest efect deosebit și la ferestre. Totuși, ar fi de preferat ca luminile cu care îți decorezi căminul să fie diferite. Spre exemplu, pune la geamuri becuri sub formă de steluțe sau figurine luminoase, așază câteva ramuri într-o vază și împodobește-le cu ghirlande sau folosește direct copăcei luminați. Sfeșnicele cu lumânări nu trebuie să-ți lipsească de pe masă, în timp ce lumânările decorative pot fi împrăștiate în fiecare cameră, pentru un plus de strălucire.

Creează o atmosferă plină de căldură

Orice casă va fi mult mai caldă și primitoare dacă, pe lângă decorațiunile de Crăciun, va fi include și câteva elemente textile. Pături pufoase, perne decorative cu motive specifice, covoare din blândă, fețe de masă în nuanțe adecvate sărbătorilor de iarnă, toate acestea te vor ajuta să obții o atmosferă intimă și relaxantă.

Aranjează cu atenție masa de Crăciun

Masa festivă reprezintă apogeul sărbătorilor, iar asta înseamnă că trebuie să-i acorzi o deosebită atenție. Bineînțeles, că va fi nevoie să te pregătești cu bucate alese pentru oaspeții tăi, însă degeaba vei avea o masă îmbelșugată fără un decor adecvat. Așadar, pune o față de masă nouă, dar nu foarte colorată sau bogată în modele. Adaugă accente de argintiu sau auriu pentru tacâmuri, farfurii, pahare sau șervete. Plasează în centrul mesei un accesoriu specific, ca de exemplu o ghirlandă cu luminițe sau o coroniță de brad împodobită cu conuri, lumânări și fundițe colorate. 

Cu siguranță, dacă îți vei petrece sărbătorile de iarnă alături de cei dragi te vei simți ca într-o poveste. Însă, nu uita că un ambient spectaculos va aduce un plus de farmec în locuința ta și te va ajuta să creezi momente prețioase, care vor rămâne în amintirea tuturor celor apropiați.

agentie SEO & promovare eficienta online