Ceramica Marginea prezintă produse de Paște din Ceramică Neagră

670
banner mobila la comanda suceava

Ceramica Marginea a pregătit suprize de iepuraș clienților și le-a pus la dispoziție o gamă diversă de produse din celebra ceramică neagră de la Marginea pentru Paște. 

Printre produsele din ofertă regăsim: ouă, coșuri ceramice, suporturi ceramice cu ouă, coșulețe pictate, dar și bomboniere. Dar dacă tot comandați nu uitați de vase gătit ceramică, pentru că sunt foarte bune.

Dacă cumva ajungeți în zonă nu ratați Potter’s House Marginea, un restaurant Bucovina cu produse tradiționale și gustoase.

DESPRE CERAMICA NEAGRĂ DE LA MARGINEA

Marginea este renumită în țară și peste hotare prin centrul de olărit, unde lutul capătă forme variate: căni, ulcioare, străchini, oale de sarmale, vaze, platouri, aplici de diferite mărimi și multe altele.

Decorate prin impresiuni direct pe vasul ud și prin lustruire cu cremene pe vasul uscat. Ineditul acestei ceramici este culoarea neagră, care este dată de modul de ardere a lutului şi anume, de arderea fără oxigen.

Conform credințelor populare, olăritul a început acum 300 de ani, iar Familia Magopăț este la cea de-a 6-a generație de olari.

Procesul tehnologic de fabricație a produselor din ceramică durează 3 saptamani, din momentul modelarii la roata, decorarea, uscarea și apoi arderea in cuptor.

Ceramica neagră de Marginea este unică in Europa

Mai multe pe www.ceramicamarginea.ro.