Avantajele folosirii unui transformator toroidal și domeniile de utilizare

Avantajele folosirii unui transformator toroidal și domeniile de utilizare
banner mobila la comanda suceava

Transformatoarele toroidale reprezintă un tip special de transformator, deosebindu-se de cele standard prin structura lor specifică. Miezul transformatorului este sub formă de inel, în jurul căruia sunt înfășurate bobinajele. Acest tip de transformatoare oferă flexibilitate, sunt eficiente și au dimensiuni mult mai reduse, comparativ cu modelele tradiționale cu carcasă și miez

Tocmai de aceea sunt intens utilizate în domenii unde se doresc transformatoare de dimensiuni și greutate mai mică. Un transformator de 12V aderă la cele mai ridicate standarde de calitate pentru o maximă siguranță a folosirii, în funcție de nevoile fiecăruia.  

Avantajele folosirii transformatoarelor toroidale 12v în diferite domenii industriale

Un prim avantaj oferit de aceste transformatoare îl reprezintă greutate și dimensiunile reduse. Atunci când spațiul disponibil pentru un transformator este limitat, cel toroidal reprezintă cea mai bună alegere datorită volumului său redus. Greutatea mică este oferită de către toroidele construite din oțel electric de performanță înaltă.

Transformatoarele toroidale emit un câmp magnetic mai redus, fiind alegerea excelentă pentru sistemele și dispozitivele electronice sensibile din diferite domenii.

Datorită oțelului de înaltă calitate din care este constituit miezul și a înfășurărilor simetrice regăsite pe întreaga suprafață a miezului, transformatorul toroidal se bucură de o eficiență electrică sporită. 

Diferite tipuri de transformatoare toroidale

Transformatoarele toroidale se regăsesc într-o gamă largă, ținându-se cont de putere, tensiune primară (115V AC, 230V AC, 400V AC), secundară, dar și diametru, masă, terminale (bandă cu cleme, cabluri).

În funcție de tensiunea de alimentare, există transformatoare monofazate și trifazate, fiecare rulând sarcini de tensiune mai mici sau mai mari, după caz. 

În funcție de puterea nominală, regăsim transformator de 10V, transformator 12v (cel mai des utilizat), de 15V, ajungând până la puteri nominale de 2,5kVA. 

Anumite modele de transformatoare de 12v sunt echipate cu sisteme de pornire soft, dar și protecții termice pentru o mai bună eficiență. 

Domenii de folosire a transformatoarelor toroidale

Transformatoarele toroidale de 12v sunt proiectate și confecționate ținând cont de o serie de specificații, care să întrunească o gamă largă de nevoi. Datorită greutății și volumului reduse, acestea sunt utilizate cu precădere câteva domenii industriale, dintre care:

  • industria echipamentelor audio și video;
  • sisteme audio tip high-end;
  • industria medicală – echipamente medicale;
  • invertoare, încărcătoare, aparate de sudură;
  • computere și periferice;
  • sisteme de iluminat;
  • sisteme de alarmare;
  • comunicări de date. 

Transformatoarele 12v toroidale reprezintă soluția ideală pentru electronicele și dispozitivele necesare în industria medicală, echipamentelor video și audio sau energie regenerabilă, datorită nivelului scăzut de kVA (Kilovolt-amp). Acestea pot fi utilizate și pentru invertoare și convertoare pentru sistemele fotovoltaice, dar și pentru diverse dispozitive electronice ce pot aduce îmbunătățiri locuinței. În cazul în care căutați mai multe componente electrice de înaltă calitate, vizitați tme.eu unde puteți alege dintre peste 500.000 de produse disponibile. 

agentie SEO & promovare eficienta online