Cum să respecți măsurile de siguranță atunci când conduci?

491
banner mobila la comanda suceava

Chiar dacă perioada de vârf a pandemiei a fost depășită, iar măsurile foarte restrictive au fost ridicate, este important să respecți în continuare recomandările și regulile de igienă și distanțare socială. Atunci când vine vorba de mersul cu mașina, e bine să eviți drumurile inutile, iar atunci când este necesar să te deplasezi, ai grijă să nu fie prea multe persoane în autoturism și să se poarte măști. De asemenea, este indicat să păstrezi datele de contact ale celor cu care călătorești – în cazul nefericit în care cineva s-ar infecta, medicii vor avea nevoie de aceste informații.

Iată care sunt principalele reguli de care să ții cont atunci când mergi cu mașina

Dezinfectarea

Este principala normă pe care trebuie să o respecți în această perioadă, fie că e vorba de spațiul de lucru sau de casă, fie de mașină sau de alte lucruri pe care le folosești adesea. Alege un produs dezinfectant de calitate pe care să îl ții în autovehicul și pe care să îl poți folosi de fiecare dată când te urci la volan. 

Părțile din interior pe care trebuie să le dezinfectezi

Este important să ai în vedere suprafețele atinse cel mai frecvent, cum sunt volanul, maneta de frână, butoanele, schimbătorul, mânerele portierelor și alte locuri unde pui mâna cel mai des când conduci. Aceste principii sunt și mai importante pentru șoferii de taxi și ceilalți conducători auto care transportă pasageri.

Pentru a igieniza autoturismul, este recomandată utilizarea unor produse de curățare pe care s-ar putea să le ai deja acasă. Alcoolul cu 70% concentrație este eficient împotriva coronavirusului, iar cel izopropilic nu va deteriora tapițeria și plasticul. De asemenea, nici suprafețele din piele sau dintr-o imitație a acesteia nu vor fi afectate, însă asigură-te că nu freci excesiv interiorul mașinii. 

Dacă ai scaune, volan și alte obiecte din piele în autovehicul, este bine să folosești periodic produse de hidratare, astfel încât să își păstreze un aspect plăcut.

În exteriorul mașinii, piesele auto sunt inaccesibile, însă pot fi surse de contaminare, mai ales la nivelul anvelopelor, ce intră în contact cu carosabilul. Este recomandat să mergi la spălătorie ori de câte ori faci un drum în străinătate.

Măștile protejează sănătatea ta și a pasagerilor

Purtarea măștii în spațiile închise este obligatorie, iar mașina ta nu face excepție. Dacă alături de tine călătoresc persoane cu care locuiești, poți renunța la această măsură de protecție, însă dacă sunt oameni cu care nu interacționezi la domiciliu, atunci este necesară. Optează fie pentru astfel de produse de la farmacie, fie pentru cele textile, pe care le poți achiziționa și din alte magazine.

De asemenea, este necesar să aerisești mașina mai des decât o făceai înainte de pandemie. Sistemul de ventilație sau de climatizare al autoturismului are un rol esențial în diminuarea numărului de bacterii din aer. Asigură-te că este curățat corespunzător – apelează la ajutor specializat sau achiziționează soluții dezinfectante și realizează singur această operațiune. Dacă ai nevoie și de alte piese auto pentru a te deplasa în siguranță, magazinul online Auto Soft oferă accesorii și service pentru situațiile de urgență, așa că nu ezita să mergi de câte ori ai nevoie!

Așadar, pentru a avea grijă de sănătatea ta și a celor din jur, este necesar să respecți măsurile de protecție indiferent de locul în care te afli – spală-te regulat pe mâini, poartă masca în mașină și în alte spații închise, igienizează și dezinfectează obiectele și suprafețele cu care intră multe persoane în contact.

agentie SEO & promovare eficienta online