Afla ce este inovatia in business si CUM poti beneficia de avantajele ei!

646
Afla ce este inovatia in business si CUM poti beneficia de avantajele ei!
banner mobila la comanda suceava

Afacerile reprezinta un domeniu foarte competitiv, unde diferenta dintre succes si faliment poate fi foarte mica. Multe firme de top din diverse sectoare au ajuns sa se chinuie sa reziste pe piata sau sa dispara cu totul, chiar daca ofereau produse si servicii de buna calitate. Principalul motiv al acestui esec este refuzul de a inova si pastrarea unor modele de business care au dat rezultate bune la un moment dat, dar care nu mai corespund cerintelor secolului XXI. 

Celebre sunt cazurile marilor companii americane producatoare de automobile, care au refuzat sa accepte realitatea si au produs in continuare masini de mari dimensiuni, cu un consum imens, pe care multa vreme le vandusera cu succes. Lumea, insa, a evoluat si si-a schimbat gusturile si preferintele, pe cand aceste grupuri au refuzat sa inoveze si, in prezent, intampina mari dificultati in a ramane pe piata. In schimb, firmele care s-au folosit de cele mai noi idei si tendinte in domeniul business-ului au ajuns sa valoreze miliarde in doar cativa ani.

Iata cateva avantaje pe care le poate oferi inovatia in business!

Multa vreme, acest principiu a fost specific doar firmelor de top, care isi permiteau sa intretina departamente imense, care dezvoltau tehnologii si concepte noi. In prezent, oricine poate beneficia de avantajele inovatiei in business. Exista numeroase exemple de start-up-uri care au pornit de la zero si au ajuns sa domine lumea din punct de vedere economic. 

  • Dezvoltarea tehnologiei informatiilor are un rol foarte important si in succesul afacerilor, indiferent de domeniul in care acestea activeaza. In trend sunt cateva concepte in acest sens, cum ar fi IOT (Internet of Things), adica acele dispozitive conectate direct la Internet, tip big data – folosirea unor cantitati imense de date din care rezulta statistici detaliate si un marketing personalizat prin intermediul retelelor de socializare;
  • Un element inovator, care poate fi folosit cu succes de catre orice firma, este trecerea de la folosirea masinilor cu combustie interna la cele electrice. Daca pana acum ceva timp acestea din urma erau extrem de scumpe si mult inferioare celor cu ardere interna, in prezent, pretul lor este competitiv. Pare dificila schimbarea unei flote intregi de autovehicule? Din fericire, exista firme specializate, cum ar fi Businesslease Romania, care pot face toate demersurile pentru a dota o companie cu vehiculele necesare;
  • O alta idee este dezvoltarea personalului si a metodelor de recompensare a acestora. Participarea la congrese, traininguri, expozitii sau targuri reprezinta o modalitate excelenta de a califica angajatii si de a spori sansele de succes ale afacerii. In privinta recompenselor, clasicul salariu este de domeniul trecutului, oamenii preferand si alte metode complementare, cum ar fi bonurile de masa, asigurarile medicale de calitate, abonamentele la sali de sport, excursiile platite si multe altele.

In concluzie, chiar daca o afacere este la inceput, nu trebuie sa fie neglijat conceptul inovatiei in business, pentru ca, altfel, evolutia pozitiva este complicata, mai ales in conditiile unei concurente din ce in ce mai acerbe. Ideile noi pot aduce un plus de valoare companiei si face diferenta dintre succes si faliment.