Unitatea Mobilă de Screening ajunge la Rădăuți cu testări gratuite pentru cancer de col uterin

657
banner mobila la comanda suceava

Unitatea Mobilă de Screening ajunge și la Rădăuți, unde efectuează testări gratuite pentru cancer de col uterin pe 25.10.2021 începând cu ora 09:30 în incinta Casei de Cultură.

Dr. Tibeică Silviu Cătălin ne informează că Unitatea Mobilă de Screening, dotată cu aparatură și materiale sanitare precum un cabinet ginecologic, continuă deplasările în cadrul proiectului de screening pentru cancer de col uterin ONCOPREV, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași, împreună cu Fundatia Enable România.

Responsabili pentru punerea la dispoziție a locației în vederea desfășurării acțiunii: Primăria Municipiului Rădăuți și Casa de Cultura Rădăuți.

CONDIȚII PARTICIPARE TESTĂRI GRATUITE

Pentru a beneficia de testările gratuite, femeile trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani, să nu mai fi făcut screening gratuit în ultimii 5 ani, să nu aibă diagnostic confirmat și să fie asimptomatice. Solicitantele trebuie să se pregăteasca așa cum fac în mod obișnuit pentru un consult ginecologic și să aibă la ele cartea de identitate în original și copie.

Pentru mai multe detalii privind pregătirea pentru programare vă rugăm consultați acest link : https://www.iroiasi.ro/proiecte-eu/proiect-oncoprev-cum-ne-pregatim-pentru-examinare.

Proiectul ONCOPREV se derulează până la finalul anului 2023. Mai multe detalii găsiți pe pagina web a Institutului Regional de Oncologie la https://www.iroiasi.ro/proiecte-eu.

SURSĂ: E-Rădăuți.ro