Cum poate bebelusul dumneavoastră să doarmă mai bine? 4 condiții esențiale pe care orice mămica din Suceava ar trebui sa le cunoască

570
banner mobila la comanda suceava

Se spune că a fi părinte este cea mai grea slujbă din lume. Și dacă ne gândim mai bine, chiar așa e! Confortul celui mic este o grijă ce ne bântuie constant, dar atât timp cât acesta are parte de o masă bună și un somn odihnitor, nu avem de ce să ne facem griji. În special cel din urmă dă adevărate bătăi de cap proaspeților părinți, căci adesea nu reușesc să distingă cheia către un somn profund: calitatea acestuia. Ea face, cu adevărat, diferența.   

Iată o  listă cu acele condiții ce transformă somnul bebelușului dumneavoastră într-unul cu adevărat odihnitor 

  • Lumina

Surprinzător, lumina este un factor esențial nu doar în determinarea calității somnului dumneavoastră, ci și în cea a nou-nascutului. Chiar după primele 6-7 săptămâni de viață copilul poate face diferența dintre zi și noapte. De aceea, mai ales cei cu spirit aventuros și curios, ziua vor fi tentați de explorarea împrejurimilor, dând complet uitării somnul mult dorit de către părinți. Dacă doriți, însă, ca bebelușul dumneavoastră sa aibă parte de odihna extrem de necesara lui la această vârstă, poate veți dori să luați în calcul și intensitatea luminii din camera în care doarme acesta. În acest caz, niște draperii groase ar rezolva problema în timpul zilei. Noaptea asigurați-vă că patul copilului nu este așezat direct în fața unei surse de lumină, precum felinarul stradal, ce îi poate tulbura somnul celui mic. 

  • Locul de somn    

Contrar așteptărilor, somnul în cărucior nu este deloc unul profund, în special atunci cand acesta este în mișcare. Deși un loc preferat de mămici pentru adormitul copilului, acest tip de somn nu se poate compara cu cel din pat. Se poate transforma, însă, într-unul profund și de calitate dacă veți renunța la continua balansare a căruțului. Cantitatea de aer proaspăt inhalată de bebe în timpul plimbărilor este un factor decisiv în procesul de adormire al acestuia, așadar, atât timp cât țineți cont de acest sfat, nu trebuie să renunțați la somnul din timpul ieșirilor pe afară.

  • Înfășatul  

Înfășatul are unele beneficii la care, poate, nici nu vă gândiți. Cele mai noi atestări arheologice arată cum această practică datează chiar din anul 4000 i.Hr.,odată cu migrația oamenilor din Asia centrală. Înfășatul conferă un sentiment de siguranță și familiaritate datorită asemănării cu pântecul mamei. În plus, acesta activează un mecanism de relaxare instant asupra copilului care va avea parte acum de un somn mult mai liniștit și odihnitor. De aceea, medicii chiar recomandă înfășatul, în special în primele luni de viață. Pentru a ușura munca proaspetelor mămici au apărut pe piață mesele pentru înfășarea bebelușilor, ce ajută măcar cu inevitabilele dureri de mijloc. Dacă cel mic nu vrea să adoarmă, fiți convinși că la scurt timp după ce acesta va fi gata înfășat va aluneca în cel mai profund somn. 

  • Agitația și stresul mamei

Între mamă și bebeluș se va forma întotdeauna o legătură specială, care cu greu poate fi înțeleasă de ochiul ce privește din afară. Legătura ce își are rădăcinile în lunile de sarcină, ea se va adânci și mai mult după naștere, în momente precum cel al alăptatului. Se spune chiar că bebelușii vor deveni atât de conectați cu mama lor, încât o vor recunoaște imediat și instinctiv numai după voce. Este normal, așadar, ca bebelușul să poată simți și stările prin care trece aceasta, încă din primele luni de viață în pântec și chiar și după naștere. De aceea, înainte să îl adormiți pe cel mic, este recomandat să vă liniștiți mai întâi dumneavoastră, pentru ca apoi starea de calm și pace să poată fi transmisă și copilului. Respirați adânc și totul va fi bine. 

Fiecare copil este diferit, și inevitabil fiecare își va forma propriul ritual dinainte de culcare. Important este să aveți răbdare și să lăsați timpul sa își spună cuvântul. Deși totul poate părea complicat, veți vedea cum, treptat, toți pașii vor deveni naturali, ca un automatism deja format. Ceea ce contează este că acum puteți fi sigură ca micuțul dumneavoastră va avea parte de cel mai odihnitor somn!