5 categorii de materiale de care ai nevoie pentru a-ţi renova locuinţa

464
5 categorii de materiale de care ai nevoie pentru a-ţi renova locuinţa
banner mobila la comanda suceava

Renovarea locuinţei reprezintă o investiţie şi un efort financiar pe care ţi le asumi fie atunci când cumperi o casă care are nevoie de îmbunătăţiri, fie o dată la câţiva ani, când doreşti să-ţi îmbunătăţeşti condiţiile de viaţă. De felul în care pregăteşti şi gestionezi acest şantier depind durata, costurile, stresul şi consumul de energie de care ai parte. Iată câteva categorii de materiale de care vei avea nevoie pentru a-ţi renova locuinţa:

Sanitare

Instalaţia sanitară a unei case asigură alimentarea cu apă şi evacuarea în siguranţă a apei menajere. Tot din categoria sanitarelor fac parte şi elementele de încălzire. Investiţia depinde în primul rând de starea clădirii pe care o renovezi. Orice proiect începe cu instalaţiile sanitare, deoarece o bună parte a acestora este ascunsă în ziduri sau pardoseli. Pentru fiecare cameră în parte există tipuri de ţevi, sisteme de scurgeri, fitinguri, elemente de prindere sau mascare la care se adaugă obiectele sanitare clasice. Pentru fixarea acestora vei avea nevoie de adezivi şi chituri. Pereţii şi pardoselile care suferă modificări se îndreaptă cu gleturi şi şape. Băile, bucătăriile, holurile şi terasele deschise au nevoie de lucrări de hidroizolaţie speciale.

Electrice

Echipamentele electrice evoluează cu rapiditate de la o generaţie la alta. În afara întrerupătoarelor, a prizelor şi a corpurilor de iluminat, cea mai mare parte a sistemului electric este mascată în pereţi, tavane şi podele. Şi în acest caz se aplică logica de mai sus: întâi rezolvi probleme ascunse, după care repari zidurile. Dacă instalaţia actuală este depăşită sau îţi doreşti echipamente de actualitate trebuie să verifici de la contorul electric până la cel mai îndepărtat întrerupător. Pe lângă kitul necesar pe care ţi-l va solicita specialistul electrician, vei mai avea nevoie de materiale de construcţie auxiliare, utile pentru pregătirea traseelor şi adăpostirea acestora în pereţi.

Zidărie

Partea de zidărie acoperă cele mai multe materiale de construcţii. Primordială este structura de rezistenţă a clădirii. Dacă este afectată sau pusă în pericol, trebuie să intervii cu materialele potrivite pentru fundaţie, pereţi, stâlpi, planşee, grinzi, scări sau şarpantă. Betonul armat, oţelul beton, grinzile din lemn sau fier, plasele din sârmă sunt doar câteva exemple de materiale de care vei avea nevoie.

Izolaţie

Cele mai multe proiecte de renovare au în vedere şi îmbunătăţirea eficienţei termice a construcţiei. Între materialele de construcţii pentru izolaţia termică se numără diverse tipuri de polistiren, vată de sticlă, vată bazaltică, hidroizolaţii, folii şi adezivi. Întrucât cea mai mare parte a căldurii se pierde prin zona uşilor şi a ferestrelor, ai două opţiuni: fie le înlocuieşti cu variante de mai bună calitate şi eficienţă dovedită, fie aplici un strat suplimentar de izolaţie cu accesoriile potrivite în funcţie de fiecare material în parte.

Finisaje

Toate materialele de mai sus asigură durabilitatea şi eficienţa proiectului de renovare. Ultimul aspect îl obţii din finisaje. Aici, se înscriu vopselurile, tapetul, plăcile sau pardoseala din piatră naturală, gresia şi faianţa, cărămida, lambriurile din lemn. Pentru exterior, poţi alege diferite tipuri de tencuieli decorative, plăci sau dale din piatră. Acestea pot fi folosite pentru refacerea faţadelor, a terasei, a aleilor şi a căilor de acces.

Cu ajutorul materialelor de construcţii potrivite, în urma procesului de renovare, casa ta va dobândi un aspect nou. Pe lângă argumentele de ordin estetic, lucrările pornesc de cele mai multe ori din dorinţa îmbunătăţirii rezistenţei generale a construcţiei. În ultima vreme, tot mai mulţi proprietari se orientează către materiale cu eficienţă energetică dovedită, încercând astfel să diminueze costurile pentru întreţinere. Alegerea materialelor pe categorii este cel mai bun început pentru gestionarea şantierului din casa ta.

agentie SEO & promovare eficienta online