Cele 4 aspecte care ușurează sucevenilor alegerea mobilei de bucătărie

606
Cele 4 aspecte care ușurează sucevenilor alegerea mobilei de bucătărie
banner mobila la comanda suceava

Te-ai mutat în casă nouă sau urmează să îți renovezi apartamentul? Bucătăria reprezintă unul din spațiile căruia ar trebui să-i acorzi o atenție sporită, când vine vorba de amenajare. Cu siguranță visezi la o încăpere gândită practic, utilată cu tot ce ai nevoie, în care să te simți confortabil, atunci când gătești.

Alegerea pieselor de mobilier și a elementelor ce țin designul bucătăriei nu este o misiune ușoară. Acest stadiu necesită foarte multă răbdare și timp pentru a face o alegere corectă.  

În momentul în care mergi într-un showroom sau te uiți în mediul online ca să alegi bucătăria ideală pentru tine, totul devine și mai complicat. Există numeroase idei de design și o gamă variată de piese de mobilier, deci, dacă nu ai creionat o imagine asupra a ceea ce îți dorești, ar trebui să dublezi timpul acordat acestei etape. Cu toate acestea, există câteva trucuri care pot să-ți fie utile.

Ce aspecte trebuie să iei în calcul când îți alegi mobila de bucătărie?

  • Spațiul trebuie să fie cât mai aerisit 

Cu siguranță, o bucătărie cu multe piese de mobilier nu reprezintă o alegere bună, deoarece spațiul va deveni foarte mic și nu te vei putea bucura de atmosfera relaxantă a meselor în familie;

Chiar dacă nu e vorba de o bucătărie mică, problemele legate de folosirea inteligentă a spațiului nu dispar. Frigiderul, chiuveta și aragazul ocupă din start o mare dimensiune a încăperii. Dacă se adaugă și o masă cu patru scaune, mașina de spălat vase și cuptorul cu microunde, mai ai deja foarte puțin loc rămas liber.

Cum poți economisi spațiul? Spre exemplu, un loc căruia aproape nimeni nu-i acordă atenție este cel de deasupra frigiderului sau acela rămas gol de la mobilă până-n tavan. De asemenea, poți opta pentru un dulap suspendat deasupra combinei frigorifice. Astfel, vei putea depozita aici ustensilele de bucătărie;

  • Calitatea mobilei de bucătărie joacă un rol primordial 

Prețul acestuia variază în funcție de raportul calitate-preț. Atunci când alegi mobila de bucătărie, trebuie să pui accent pe execuție, chiar dacă și designul acesteia e important.

  • Testul rezistenței odată cu trecerea timpului 

Achiziționarea pieselor de mobilier pentru bucătărie este una din investițiile pe termen lung. Fără doar și poate, caută obiecte lucrate din materiale bune, așa cum este mobila de la Modela, care este rezistentă și se găsește într-o gamă largă de modele și culori, care satisfac și cele mai rafinate gusturi. 

  • Achizițiile raționale și de calitate sunt cele pe termen lung

Gândește-te bine care sunt nevoile tale și ale familiei. După aceea, îți va fi mult mai ușor să găsești un model de mobilă de bucătărie care sa se poată îngriji ușor. 

Spre exemplu, una lucioasă este elegantă și de bun gust. Totuși, nu e o alegere inspirată pentru o familie a cărei copii sunt de vârstă mică, deoarece asta presupune că vor exista mereu urme pe suprafața mobilei. În plus, acest lucru le va provoca un stres mămicilor, care își doresc ca totul să fie lună și bec, deși sunt conștiente că e dificil atunci când ai micuți dornici să exploreze fiecare colțișor al casei;

Așadar, amenajarea bucătăriei este un proces care durează ceva timp și poate ridica o grămadă de probleme de natură tehnică, până la cele legate de design. Dacă încă nu ai o imagine clară asupra aranjării acestui spațiului, nu ezita să te inspiri din ideile de amenajare a bucătăriei, care, cu siguranță, îți vor fi utile. După ce vei analiza fiecare concept în parte, vei face alegerea potrivită pentru căminul tău cu ușurință.

Aranjarea acestui tip de spațiu trebuie făcut cu răbdare, plănuit în cele mai mici detalii și cu ruleta în mână. Dar primul pas este întotdeauna să ai această dorință și îți dai frâu liber creativității.