Idei elegante de amenajare pentru interiorul locuinței tale

696
Idei elegante de amenajare pentru interiorul locuinței tale
banner mobila la comanda suceava

Pentru fiecare dintre noi casa reprezintă o carte de vizită, așa că, de cele mai multe ori, ne îndreptăm atenția spre detaliile care o pot transforma într-un spațiu primitor și elegant. Pentru a te bucura de o casă desprinsă parcă din portofolii arhitecturale, ai nevoie de idei moderne și de materiale de calitate. Iată câteva idei de amenajare la interior care pot schimba aspectul casei tale, făcând-o mai elegantă și mai deosebită. 

Folosește elemente din piatră naturală pentru detalii

Atenția la detalii este deosebit de importantă în contextul amenajării locuințelor, pentru că, de cele mai multe ori, simplele lucruri mărunte aduc plusul de eleganță de care are nevoie o casă. Astfel, glafurile din travertin, marmură sau granit, contratreptele realizate în culori contrastante cu treptele sau brâurile din piatră naturală și limestone folosite pentru bucătărie sunt detalii de stil care pot scoate din anonimat orice locuință.

Este recomandat să te documentezi cu privire la aceste produse și eventual să apelezi la specialiști care să te ajute să îmbini delicat materialele. Nu uita că piatra naturală este un element care poate oferi oricărei locuințe plusul de frumusețe și de eleganță de care are nevoie. 

Iluminează cu bun gust încăperile

Fiecare cameră a casei tale are personalitatea sa, în funcție de stilul ales. Pentru a sublinia și mai mult acest lucru ai putea opta pentru iluminarea eficientă a camerelor, folosind corpuri de iluminat potrivite în contextul amenajării.

Pentru living poți opta pentru lustre și candelabre cu lumină caldă și luminozitate mare. Acest lucru va crea o ambianță plăcută și o deschidere amplă a spațiului. În cazul dormitoarelor poți opta pentru veioze sau lămpi micuțe, ca iluminat secundar, pe care să le amplasezi chiar lângă pat. Așa vei crea o ambianță plăcută, în vreme ce iluminatul primar poate fi asigurat cu ajutorul unei lustre. 

De asemenea, pentru holuri poți opta pentru corpuri de iluminat fanteziste, moderne chiar, care vor aduce un plus de eleganță casei tale. Acest tip de iluminare poate fi păstrat și pentru băi și bucătării.  

Folosește perdele și draperii 

O casă elegantă este cea în care elementele decorative se îmbină discret și funcționează ca un tot unitar. Deși există jaluzele care pot aduce un plus de eleganță casei tale, draperiile rămân simbolul perfect al rafinamentului, în orice context stilistic. Apelează, așadar, la perdele și draperii care să sublinieze liniile fine ale casei tale și care să aducă note proaspete de stil și de frumusețe.

Implementează elemente moderne de mobilier

Amenajarea locuințelor implică și potrivirea pieselor de mobilier în raport cu alte schimbări. Mobilierul joacă un rol foarte important pentru că poate reduce spațiul sau poate oferi mai mult loc de desfășurare. Alege elemente de mobilier în culori deschise, care să contribuie la obținerea unui spațiu luminos și amplu, perfect pentru socializare. 

Alege pardoseli din piatră naturală

Dacă vrei holuri, bucătării sau băi strălucitoare, ar trebui să știi că iluminatul potrivit și frumusețea pietrei naturale merg cel mai bine. Piatra naturală lucioasă are tendința de a-și amplifica strălucirea în lumină, așa că alege să finisezi pardoselile folosind acest material deosebit de durabil și de rezistent. 

Piatra naturală poate fi găsită sub multe forme, de la granit negru, considerat a fi simbolul suprem al eleganței, și terminând cu frumusețea marmurii albe, ca simbol al purității. Nici nuanțele intermediare nu sunt de ignorat pentru că frumusețea granitului sare și piper sau a granitului sub formă de particule de nisip, venatura travertinului și cristalele de marmură în culori feluri pot aduce un farmec aparte casei tale. 

Aceste idei pot fi puse în practică destul de ușor iar la nivel de costuri vei vedea că în cele mai multe dintre cazuri acestea se încadrează în limite specifice proceselor de amenajare. Dincolo de buget însă, aspectul elegant al casei tale va constitui mai mult decât o carte de vizită. Va fi o adevărată declarație de stil.