Care e rolul piloţilor foraţi în fundaţii speciale

572
Care e rolul piloţilor foraţi în fundaţii speciale
banner mobila la comanda suceava

In prezent, dezvoltarea industriei constructiilor si a pietei serviciilor de constructii a atins rate si volume fara precedent. In ciuda perfectiunii celor mai multe tehnologii moderne, constructiile noi devin din ce in ce mai dificile.

Densitatea de dezvoltare in interiorul si in afara zonelor urbane face mai dificile criteriile ingineresti, geologice si hidrogeologice ale zonelor care urmeaza sa fie construite. In astfel de conditii inguste, construirea unei fundatii speciale cu ajutorul pilotilor forati este un proces care necesita mult timp si o sarcina inginereasca destul de complexa.

Cu toate acestea, in cazul in care conditiile geologice ale zonei de constructie, fezabilitatea economica a lucrarilor care trebuie efectuate si posibilitatea de a utiliza echipamente si utilaje se completeaza reciproc, aceasta interactiune organica permite utilizarea pilotilor forati in constructii sau reconstructii si permite utilizarea tehnologiei pentru producerea lor si instalarea structurilor chiar si in zonele dens construite.

Stalpi forati – rostul si specificul lor

Astazi, cele mai practice si durabile fundatii speciale se bazeaza pe piloti forati. Tehnologia de forare permite construirea de fundatii chiar si in conditii dure, fara a compromite calitatea constructiei. Stalpii forati au o functie portanta. Pentru a creste capacitatea portanta a pilotilor forati, acestia sunt realizati prin extinderea diametrului pilotilor forati in partea lor inferioara. In acest scop, se construieste o cusca de armare si se plaseaza in gaura forata, dupa care se pune betonul.

Stalpii forati sunt cel mai frecvent utilizati pentru sarcini mari si pentru soluri adanci, putin compresibile. Tehnologia moderna a pilotilor forati permite o reducere semnificativa a:

  • costului pilotilor forati
  • costului lucrarilor de constructie pentru instalarea pilotilor
  • momentului de implementare a acestora

Astfel, utilizarea pilotilor forati permite crearea acestor fundatii speciale puternice in conditii de inghesuiala si in timpul lucrarilor de constructie desfasurate in apropierea cladirilor deja construite. Constructia fundatiilor pe piloti forati minimizeaza sarcinile dinamice asupra cladirilor adiacente in timpul constructiei, elimina prabusirea peretilor acestora si deformarea solurilor inconjuratoare. In plus, productia de piloti forati simplifica intretinerea santierului si reduce consumul de apa pentru constructia fundatiilor, ceea ce reduce costul total al pilotilor forati.

agentie SEO & promovare eficienta online