Imprimante HP laser sau cu cerneală? Care sunt mai eficiente

banner mobila la comanda suceava

Fiecare tip de imprimantă îşi are propriile avantaje şi dezavantaje, iar alegerea potrivită o vei face ţinând cont de aceste aspecte, dar şi de necesităţile tale.

Costuri iniţiale

Imprimanta HP cu jet de cerneală şi cea cu laser se pot achiziţiona la aproape acelaşi preţ. Un preţ mai mare vei vedea, însă, la imprimantele multifuncţionale care includ facilitatea de fotocopiere şi scanare. Diferenţă o vei vedea în viitor şi constă în costul consumabilelor. În concluzie, când achiziţionezi o imprimantă HP cu laser sau cu jet, priveşte investiţia în ansamblu şi interesează-te şi de preţurile pentru cartuşe de imprimantă HP.

Costurile permanente

Pe măsură ce vei utiliza imprimantă, vei avea costuri cu consumabilele care sunt hârtia, cerneală sau toner-ul. Costurile permanente pentru o imprimantă se calculează în bani pe pagină şi se afla împărţind numărul de pagini pe care le poate lista un cartuş sau un toner (valoare furnizată de producător), la preţul cartuşului. Totuşi, acest calcul nu include costul hârtiei care se modifică în funcţie de tipul de imprimare. Astfel, costurile permanente pentru o imprimantă cu jet de cerneală sunt în medie de 20 de bani (iar aici sunt incluse atât cartuşul negru, cât şi cele color). Dacă vei lista doar alb-negru, costurile se reduc la cca. 8 bani pe pagină, în condiţiile în care un cartuş de cerneală neagră costa cca 80 de lei. Pe de altă parte, imprimantele laser au un cost mediu de 6 bani pe pagină, în condiţiile în care un Toner Brother TN-2411 costa în jur de 200 lei. În concluzie, chiar dacă vei cheltui mai mult achiziţionând un toner pentru imprimantă laser, costul pe pagina este mai mic decât în cazul unui cartuş de cerneală.

Viteza de imprimare şi calitatea tiparului

Când vine vorba despre tipărirea păgânilor de tex alb-negru, imprimantă laser este net superioară celei cu jet. Chiar şi modelele noi şi ieftine de imprimantele laser oferă o viteza de imprimare de până la 20 de pagini pe minut. Imprimanta cu jet este semnificativ mai lentă, listând în jur de 6 pagini pe minut.

În ceea ce priveşte calitatea tiparului, în cazul dimensiunilor normale de imprimare (minim 12pt), aceasta este similară la ambele tipuri de imprimantă. Cu toate acestea, dacă ai nevoie de texte cu font mai mic, imprimantă cu laser îţi va oferi o calitate superioară a tiparului faţă de cea cu jet.

agentie SEO & promovare eficienta online