De ce să optezi pentru un geam termopan cu izolare fonică superioară?

846
De ce să optezi pentru un geam termopan cu izolare fonică superioară?
banner mobila la comanda suceava

Instalarea unor geamuri termopan oferă numeroase avantaje la care nici nu te-ai fi gândit în perioada în care se utilizau ferestrele tradiționale, cu tâmplărie din lemn. Printre acestea, se numără capacitatea de a izola fonic o încăpere mult mai eficient, devenind mult mai greu pentru zgomote să pătrundă sau să iasă din locuință.

Particularități ale geamurilor termopan cu izolare fonică superioară

Ferestrele PVC pot izola fonic o încăpere în mod eficient datorită garniturilor de izolare cu care sunt dotate. Acestea permit închiderea etanșă, astfel încât geamul acționează drept o barieră și blochează sunetul din a pătrunde din exterior și, desigur, și din a ieși din interior.

În momentul instalării, ai oportunitatea de a alege termopane cu geam dublu sau triplu. Pentru o izolare superioară, recomandăm termopanele cu geam triplu, sau geam tripan. Acestea sunt formate din 3 foi de sticlă care, automat, cresc rezistența și capacitatea de izolare a ferestrei. S-a demonstrat faptul că ferestrele tripan asigură o izolație cu 35 de decibeli mai mare decât a unei ferestre duble.

Avantajele geamurilor termopan cu izolare fonică superioară

De ce ar trebui să optezi pentru astfel de ferestre cu o capacitate de izolare mai bună? Iată câteva avantaje clare ale acestora.

Mai mult confort

Dacă geamurile au capacitatea de a bloca zgomotele puternice, atunci automat vei avea parte de mai mult confort în interiorul încăperilor. Chiar dacă locuiești într-o zonă aglomerată, aceste ferestre îți vor permite să te bucuri de liniște și să te poți odihni oricând.

Mai multă intimitate

În cazul în care locuiești la parter, probabil îți faci griji că nu ai parte de suficientă intimitate și că vecinii pot auzi zgomote din apartamentul tău. Cu ajutorul termopanelor cu izolare fonică, astfel de probleme pot dispărea. În plus, îți pot permite și să ții o petrecere sau să urmărești un film fără să te gândești că îi vei deranja pe cei din jur.

Perfecte pentru camera copiilor

Copiii au nevoie de foarte multă liniște pentru a se putea odihni, dar și pentru a învăța. De cele mai multe ori, aceștia pot fi distrași de la teme sau pot fi treziți în miez de noapte din cauza zgomotelor puternice. Dacă vei opta pentru termopanele fonoizolante, acest lucru nu va mai reprezenta o problemă.

Izolare termică

Ferestrele cu mai multe foi de sticlă și cu o grosime mai mare nu au doar proprietăți fonice, ci și termice. Suprafața ce acționează drept barieră împotriva zgomotelor poate să împiedice transferul de căldură și să contribuie la păstrarea unei temperaturi constante indiferent de anotimp.

Mai multă siguranță

Deoarece ferestrele tripan sunt mai groase, acestea nu se sparg la fel de ușor și aduc puncte în plus din punct de vedere al protecției anti-efracție. Pentru a beneficia la maximum de acest avantaj, poți opta pentru montarea unei sticle speciale, laminate, care oferă mai multă siguranță.

Ferestrele termopan cu izolare fonică, cu trei rânduri de sticlă, oferă un avantaj clar în comparație cu variantele duble sau cu ferestrele obișnuite. Acestea sporesc în mod semnificativ confortul din interiorul locuinței, aducând și multe alte beneficii pe care nu le poți trece cu vederea. Dacă dorești să stai liniștit în propria casă în orice moment, îți recomandăm acest tip de ferestre.