Cum amenajezi un living open space în funcție de dimensiuni: 5 sfaturi simple

689
Cum amenajezi un living open space în funcție de dimensiuni: 5 sfaturi simple
banner mobila la comanda suceava

Livingurile open space au devenit tot mai populare, pentru că permit obținerea unor spații largi, fără a pierde din utilitate și frumusețe. Impresia pe care ți-o lasă un living open space este de relaxare. Ne simțim mai bine în spații largi, în timp ce spațiile înguste ne creează senzația de limitare. Amenajarea livingului deschis încurajează socializarea și interacțiunea între membrii familiei, dar și cu prietenii sau rudele. Ai mai mult chef de vizite când știi că este loc pentru multe persoane. Dacă crezi că poți amenaja un living open space doar dacă ai mult loc la dispoziție, te înșeli. Chiar și un apartament obișnuit poate deveni un spațiu deschis. Descoperă în continuare  5 sfaturi simple pentru a amenaja un living perfect.

  • Profită la maximum de suprafața disponibilă

Dacă ai un living mare, poți instala multe obiecte de mobilier și decor și păstra destule spații pentru circulație. În schimb, dacă suprafața este redusă, trebuie să găsești soluții pentru așezarea lucrurilor și dincolo de spațiile convenționale. Există idei de amenajare a livingului cu bucătărie open space care recomandă instalarea unei insule de gătit, dar într-un apartament obișnuit nu ai loc de așa ceva. Plasează bucătăria aproape de perete dacă nu ai mult loc la dispoziție. Dulapurile și spațiile de depozitare pentru tacâmuri sau alte lucruri utile la gătit trebuie instalate pe perete. 

În ce privește canapelele și fotoliile, alege modele mai puțin voluminoase când n-ai destul spațiu. Montează ghivecele pe un suport special sau pune-le la fereastră, ca să nu încurce circulația. Dacă ai spațiu generos, poți alege plante mari, cu ghivece pe măsură, dar în livingurile open space mici trebuie să te limitezi la plante de dimensiuni mai reduse. În ce privește televizorul, cel mai bine este să-l montezi pe perete.

  • Alege culori potrivite

Culorile nu au doar rol estetic, ci ne și ajută să percepem spațiul. Prin folosirea anumitor nuanțe și tonuri, putem păcăli ochiul să creadă că livingul este mai mare. Folosește culori deschise, ca albul, ivoriul, bejul și cremul în livingurile de dimensiuni reduse. Pentru a înlătura senzația de banal, folosește culori de accent îndrăznețe, ca roșu, albastru intens, verde deschis, etc. În livingurile open space mari este bine să eviți culorile deschise sau să le combini cu nuanțe mai închise. 

  • Divide spațiul în funcție de funcționalitate

Orice living open space are de câștigat dacă împarți spațiul în zone funcționale. Ochiul nostru caută ordine, iar împărțirea prin așezarea mobilierului și decorațiilor este cel mai eficient mod de a face asta. Creează o zonă de socializare, una de gătit, una de servit masa, alta de distracție sau joc. Delimitează-le prin așezarea mobilierului și a celorlalte obiecte și prin folosirea de covoare separate. Schimbările de textură sau culoare pot avea același efect. 

  • Adaugă obiecte de interes arhitectural

Efectul vizual este mai puternic dacă nu te bazezi doar pe mobilier, culori și decoruri. Creează adâncime, ritm și contrast cu elemente arhitecturale. O schimbare subtilă a liniilor din tavan, o arcadă cu linii frânte sau fluide, o schimbare de nivel a pardoselii, un toc decorat sunt doar câteva idei pe care le poți lua în considerare, indiferent de dimensiunile spațiului.

  • Iluminează adecvat

Iluminarea este importantă pentru obținerea unui spațiu unitar, mai ales dacă ai un living spațios. Chiar dacă folosești corpuri de iluminat diferite, asigură-te că intensitatea este peste tot aceeași. O bucătărie mai întunecoasă arată ciudat. Alege surse de iluminat în acord cu stilul ales. Liniile moderne nu se potrivesc cu o lustră clasică, de exemplu. Joacă-te cu lumina naturală montând perdele și draperii care să o filtreze. 

Amenajarea unui living open space cu bun gust este posibilă indiferent de spațiul disponibil. Ține cont de sfaturile noastre și decorează cu încredere.