Cadouri tradiţionale, drept dar de casă nouă

cadouri traditionale iepuras
banner mobila la comanda suceava

Unul dintre marile evenimente ale vieţii noastre este şi mutatul într-o casă nouă. Dacă şi tu ai trecut prin aşa ceva, îţi mai aminteşti desigur de acel entuziasm  de la ce început, de gândurile măreţe pe care le aveai, de planurile care ”ameninţau” să devină rapid realitate şi multe altele. Şi, cu siguranţă nu ai uitat nici de gestul frumos al prietenilor, rudelor şi cunoscuţilor care ţi-au trecut pragul, oferindu-ţi în acelaşi timp un dar de casă nouă. Acum, te afli în situaţia în care cineva drag ţie s-a mutat, aşa că vrei ca următoarea vizită pe care i-o faci să fie însoţită de un dar special. Sunt multe ideile de astfel de daruri, dar noi îţi propunem altceva: cadouri traditionale, pe care toata lumea a reînceput să le aprecieze la justa lor valoare.

Cum alegi un cadou traditional de casă nouă?

La prima vedere, pare destul de uşor să găseşti un cadou traditional, dar atunci când începi să cauţi realizezi că lucrurile nu stau chiar aşa. Parcă mai uşor ar fi fost să alegi nişte cadouri business, despre care ştim cu toţii cât sunt de pretenţioase!

Nu-ţi face griji, avem pentru tine câteva sugestii, dar şi unele recomandări despre cum poţi găsi cadoul tradiţional potrivit. În primul rând, trebuie să iei în calcul gusturile şi personalitatea celor căreia urmează să le faci respectivul dar, stilul în care este amenajată locuinţa şi, nu în ultimă instant, tradiţiile şi obiceiurile româneşti.

Utile, plăcute şi, mai ales tradiţionale

Există o mulţime de lucruri de care ai nevoie într-o casă nouă, şi de fiecare data îţi dai seama că mai lipseşte câte ceva. Prin urmare, este important ca darul oferit de tine să fie nu numai unul tradiţional, cu un aspect vizual plăcut, ci trebuie să îţi fie şi util.

Cele mai simple, dar de efect cadouri tradiţionale de casă nouă sunt cele legate de ”inima casei”, camera cea mai frecventată de toţi membrii familiei: bucătăria. Prin urmare, un set de căniţe de lut, sau nişte platouri din ceramică sunt o sugestie bună. Poţi complete şi cu o carafă pântecoasă pentru limonada de după-amiază, o vază cu motive populare, sfeşnice sau un set de ştergare ţesute.

Decorative şi nu numai

Obiectele confecţionate din lut, sau împletiturile, sunt din nou, o sugestie excelentă de cadou de casă nouă. Sunt perfecte atât ca decoraţiuni, dar sunt apreciate şi pentru partea lor utilă. Un set de ustensile de bucătărie, platouri sau căni, şi altele asemănătoare. Dar, hai să nu rămânem doar în zona bucătăriei – ce-i drept una destul de ofertantă din acest punct de vedere. Şi celelalte camere ale casei au nevoie de un plus de ”ceva” care să le facă să iasă oarecum dintr-un anonimat nedorit. Poţi extinde căutările tale de obiecte tradiţionale şi vezi dacă nu găseşti cumva o cutie de bijuterii aparte, sau un ceas de perete sau de birou în acelaşi ton. Din nou, utilul se îmbină cu decorativul, dar tocmai acest farmec aparte îl au obiectele tradiţionale, şi de aceea sunt atât de preferate.

Creaţii ale meşterilor populari

Vrei să oferi în dar ceva cu adevărat special? Atunci ce părere ai de nişte obiecte unice, create de meşteri populari recunoscuţi? Pe internet găseşti o mulţime de astfel de variante, care merg de la simple obiecte de décor, şi ajungând până la piese mari de mobilier: masă şi scaune, cuiere din lemn, decoraţiuni mari pentru curte sau locuinţă, feţe de masă sau chiar şi lenjerii de pat.

Coşuri cu produse tradiţionale

Dacă toate ideile de mai sus nu au fost pe placul tău, sau consideri că nu s-ar potrivi prea bine cu stilul ales de gazde pentru amenajarea locuinţei lor, atunci îţi facem o altă sugestie: un coş cadou plin de produse tradiţionale, delicioase şi cu siguranţă apreciate de oricine. Din coş nu are voie să lipsească niciodată cozonacul, dar nu uita nici de sticla de vin sau de pălincă. În rest, gemuri, compoturi, dulceţuri, zacuscă şi ceva afumătură, ba chiar şi ceva brânză numai bună de savurat. Personalizează-l cum vrei, sau cumpără-l gata făcut, nu este nicio problemă. Este un cadou potrivit de casă nouă, şi cu care nu ai cum să dai greş.

Un plus de veselie în casă

Întreaga casă poate căpăta un aer de sărbătoare şi de veselie atunci când foloseşti o faţă de masă cu motive tradiţionale, sau un set de ştergare ţesute în casă, adevăraţi mesageri ai folclorului românesc.

Obiecte de cult

Românii au avut dintotdeauna o relaţie aparte cu Divinitatea, aşa că poţi să oferi drept cadou de casă nouă şi obiecte de cult, lucrare de meşteri populari recunoscuţi în domeniu. Cele create cu motive populare sunt cu atât mai valoroase cu cât simbolistica lor aparte ne aminteşte de vremuri trecute, de clipele de neuitate petrecute la bunici, la ţară, şi de cât de importante sunt tradiţiile pentru identitatea unui popor. Icoane – pe lemn, sticlă sau piatră, candele, sfeşnice, semne de carte, toate sunt câteva idei din care ai putea să te inspiri.

Ţine cont de destinatarul darului, dar şi de simbolistică

Pentru a fi sigur că ai ales cadoul perfect, trebuie să ţii cont atât de destinatarul darului tău, dar şi de simbolistica pe care o are acesta. Fiecare obiect are în spate o poveste, una care se continuă şi în noua casă unde poposeşte. Contribuie şi tu, în felul tău, la hrisovul familiei care are acum parte de un nou început. Până la urmă, toate poveştile încep cu ”a fost odată…”, nu-i aşa?

agentie SEO & promovare eficienta online