Sfaturi utile in eficientizarea procesului de curatare al hotelor

471
banner mobila la comanda suceava

De voie, de nevoie, bucataria ajunge sa fie incaperea din locuinta in care ne petrecem foarte mult timp, pentru a prepara feluri de mancare delicioase pentru familie si copii mofturosi. Hota nu mai este un moft, ci o adevarata necesitate, mai ales daca iti petreci foarte mult timp in bucatarie. Ea este singura ce imbina estetica (completeaza bucataria intr-un mod rafinat) cu deplina functionalitate: extrage aburul sau mirosurile de la mancare.

La modul ideal, hota nu se alege doar datorita esteticii, ci trebuie sa ai in vedere caracteristicile functionale. Iar pentru a te ajuta in luarea unei decizii, ar fi bine sa pui in balanta dimensiunea bucatariei si obiceiurile culinare, asta pentru ca hota nu are doar rolul de a extrage aburul rezultat in urma gatirii, ci faciliteaza si procesul de curatenie saptamanal.

Odata aleasa si instalata, trebuie sa ai in vedere verificarea si curatarea permanenta, astfel incat sa aiba o durata mare de viata, sa iti ofere siguranta. Cu cat procesul de degresare hota se realizeaza regulat, cu atat intreaga bucatarie va fi mai sigura si mai igienica pentru intreaga familie.

Curatarea optima a hotei – pasi ce trebuie urmati

Inainte de orice, verifica in mod constant performanta hotei de bucatarie. Orice zgomot ciudat, infundat, denota anumite probleme sau ca are nevoie de o curatare atenta. In manualul de utilizare este stipulat ca dupa 2 ani performanta hotei scade, dar sunt alte cateva semne ca iti dau de inteles ca trebuie curatata temeinic sau chiar schimbata.

Primul semn este atunci cand hota nu mai are puterea sa disipe umul din timpul procesului de gatire, desi functioneaza la capacitate maxima. O cauza poate fi depunerile de grasime ce au infundat filtrele si ii afecteaza eficienta. In cazul huruitului din timpul functionarii este necesara curatarea filtrelor si a tubulaturii sau inlaturarea unor eventuale obstructii.

Odata finalizata verificare, curata filtrele, tubulatura si sistemul de ventilatie

Filtrele sunt cele care capteaza vaporii de grasime si de aceea este recomandata curatarea lor frecventa si igienizarea cu substante speciale, cel putin o data pe luna. Cele metalice se spala, iar cele textile pot fi schimbate (la maximum 3 luni sau chiar mai devreme, daca se gateste mult).

Si pentru mediul rezidential exista solutii de curatare specializate. In zilele noastre ai la indemana o multime de firme ce ofera servicii de curatare a hotelor si curatare sistem de ventilatie. In cazul restaurantelor, spre exemplu, curatarea hotelor este un proces complex, ce are in vedere:

  • Curatarea hotei;
  • Curatarea filtrelor.
  • Curatare tubulaturi.
  • Curatarea cosului de fum.
  • Curatarea sistemelor de ventilatie.

Revenind la hota rezidentiala, curatarea nu trebuie sa omita ultimul pas, respectiv stergerea exteriorului. In cazul de fata se recomanda folosirea unei lavete moi, imbibata cu un produs bland de curatare. Dupa ce ai indepartat murdaria, sterge suprafata hotei cu o laveta uscata pentru a preveni formarea petelor rezultate in urma evaporarii apei.

agentie SEO & promovare eficienta online