Igiena și îngrijirea mâinilor în pandemie. 6 reguli de respectat

677
Igiena și îngrijirea mainilor în pandemie
banner mobila la comanda suceava

Acorzi o mare importanță tenului tău, pe care îl îngrijești cu multă seriozitate. De ce să nu te ocupi în același fel și de îngrijirea mâinilor? Vremea rece sau temperaturile ridicate, împreună cu dezinfectanții pe care îi folosești atât de des, diminuează umiditatea pielii, iar glandele sebacee produc mai puține uleiuri naturale.Atât pielea de pe mâini, dar și unghiile, au nevoie de îngrijire specială.  Contextual actual, în care dezinfectarea mâinilor cu substanțe speciale este o cerință obligatoriu, poate afecta și mai mult sănătatea pielii de pe mâini. Rezultatul este o piele aspră și crăpată, care are nevoie mai mult ca niciodată de o crema naturală de mâini.

Pielea deshidratată de pe mâini poate suferi afecțiuni și mai grave, atunci când bariera cutanată este compromisă. Eczemele, sângerările, psoriazisul pot apărea și pot cauza suferințe mari. Prin urmare, îngrijirea și prevenirea sunt esențiale pentru a menține o piele sănătoasă chiar și în condiții de pandemie, dar și pentru a evita apariția oricăror alte problemele la nivelul mâinilor. 

Spălarea mâinilor este una dintre cele mai recomandate modalități pentru a te proteja, pe tine și familia ta, de contactarea virusului actual. Săpunurile dure, dar și dezinfectanții care nu conțin substanțe hidratante sau emoliente, vor distruge germenii periculoși, dar vor afecta în mod vizibil calitatea pielii de pe mâini. 

Iată care sunt cele mai simple reguli pe care trebuie să le respecți pentru igiena și îngrijirea mâinilor în pandemie. 

  • Poartă mănuși de protecție

Acestea te vor proteja de contactul cu diverse suprafețe sau obiecte potențial periculoase, așa ca vei reduce aplicarea substanțelor dezinfectante. Alege mănuși care sunt realizate din latex, care nu sunt toxice și sunt non-alergice. De asemenea, optează pentru mănuși pudrate, care vor evita apariția transpirației și păstrarea unui mediu umed. 

  • Aplică des cremă hidratantă, nutritivă și hrănitoare. 

Obișnuiește-te să ai întotdeauna în geantă un tub de cremă care va face aplicarea foarte ușoară, indiferent de locul în care te afli. Crema de mâini formează o barieră împotriva efectului de uscare pe care îl pot avea soluțiile dezinfectante, așa că aplicarea frecventă garantează o piele moale și bine hidratată. După aplicare, masează ușor pielea delicată a mâinilor, pentru a pune sângele în mișcare în această zonă. Nu rata beneficiile aplicării de cremă de mâini seara, astfel încât aceasta poate să producă efecte pe toată durata nopții. 

  • Folosește mască cosmetică pentru mâini

La fel ca și tenul, mâinile noastre au nevoie de o atenție suplimentară cel puțin o dată pe lună. Folosirea unei măști pentru mâini poate ajuta la intensificarea hidratării, asigurând o piele sănătoasă, care poate face față oricăror agresiuni cu substanțe dezinfectante. 

  • Folosește cremă cu factor de protecție

Razele nocive ale soarelui afectează și pielea delicată a mâinilor, așa ca este recomandată aplicarea de cremă cu factor de protecție de fiecare dată când ieși în aer liber. Optează pentru un factor de protecție mare, 30 sau chiar 50 și nu uita să aplici crema chiar atunci când cerul este acoperit de nori. Razele ultraviolete pot pătrunde și pot afecta pielea, chiar dacă ai impresia că soarele nu arde. 

  • Evită uscătoarele de mâini

Atunci când te speli pe mâini în toalete publice, evită uscătoarele de mâini, indiferent dacă sunt cu aer cald sau aer rece. Optează întotdeauna pentru șervețele de hârtie sau dacă nu sunt disponibile, uscarea naturală este cea mai bună. Aerul suflat de aparatele pentru uscat mâinile poate conține o mulțime de bacterii, iar asta poate anula spălarea pe care tocmai ai efectuat-o. În plus, aerul poate usca și mai mult pielea mâinilor, datorită temperaturii. 

  • Nu neglija cuticulele

La fel ca și pielea, cuticulele și unghiile sunt expuse atât factorilor de mediu, dar și efectelor neplăcute ale dezinfectanților cu alcool. Folosește stilouri speciale pentru cuticule, care conțin substanțe emoliente ce vor asigura o hidratare optimă.