Află cum te poate ajuta un avocat pentru românii din Germania să obţii despăgubiri în cazul accidentelor la locul de muncă

63
Află cum te poate ajuta un avocat pentru românii din Germania să obţii despăgubiri în cazul accidentelor la locul de muncă
banner mobila la comanda suceava

Mai bine de jumătate de milion de români sunt angajaţi, sub o formă sau alta, în companiile de pe teritoriul Germaniei. Legile care se aplică tuturor angajaţilor care lucrează într-o ţară din Uniunea Europeană se aplică şi cetăţenilor români din Germania, deci şi tu ai dreptul la despăgubiri în cazul accidentelor la locul de muncă.

Navigarea unui proces juridic este foarte dificil pentru un cetăţean străin chiar şi în absenţa ajutorului extern, în perioade de sănătate, deci ne putem doar imagina cât de greu poate fi pentru un angajat care a suferit un accident să pornească pe cont propriu într-un întreg proces de obţinere a compensaţiilor care i se cuvin. Un avocat pentru daune morale la accidente de muncă în Germania te poate ajuta să obţii drepturile care ţi se cuvin.

Cum poţi obţine despăgubiri ca român care a suferit un accident de muncă pe teritoriul Germaniei?

Există 2 modalităţi prin care orice român victimă a unui accident de muncă sau îmbolnăvit la locul de muncă în Germania poate obţine despăgubiri:

  1. Asigurarea de răspundere civilă a angajatorului

Această asigurare protejează angajatorul de pierderile financiare în eventualitatea în care unul sau mai mulţi angajaţi suferă accidente sau boli profesionale la locul de muncă, indiferent de măsurile de protecţie pe care acesta le-a pus la punct în momentul angajării.

  1. Fondul de invaliditate temporară

Un astfel de fond reprezintă o sumă de bani pusă de-o parte special pentru a despăgubi angajatul care a fost victimă a unui accident de muncă. Acest fond, însă, poate oferi despăgubiri doar în cazul în care victima accidentului la locul de muncă a fost angajat cu acte în regulă. Din acest motiv este foarte important să te asiguri că locul tău de muncă în Germania este legal şi acoperit.

Despăgubiri pentru accidentele la locul de muncă în Germania 

Mulţi angajatori sunt neglijenţi sau nepăsători în momentul în care angajează forţă de muncă, iar siguranţa la post nu reprezintă o prioritate în compania sa. Există multe motive pentru care un angajat poate fi victimă a unui accident la locul de muncă sau poate dobândi o boală profesională la locul de muncă în Germania. Printre cele mai des întâlnite se numără următoarele: mediul de lucru dezorganizat şi superiori dezinteresaţi de capitolul siguranţă la post, lipsa pregătirii în materie de siguranţă la locul de muncă, echipamente de protecţie lipsă sau inadecvate pentru cerinţele postului în cauză sau lipsa pregătirii profesionale a angajaţilor pentru postul pe care sunt angajaţi.

Despăgubiri şi compensaţii ca muncitor român în Germania 

Dacă lucrezi în Germania, indiferent dacă ai fost sau nu implicat într-un accident la locul de muncă, trebuie să ştii că poţi primi despăgubiri pentru următoarele situaţii:

  • Prejudiciile cauzate sănătăţii generale şi vieţii în general;
  • Rambursarea cheltuielilor medicale şi costului serviciilor de reabilitare post-accident;
  • Rambursarea cheltuielilor de călătorie legate de accident sau boală;
  • Suportarea cheltuielilor cu adaptarea locuinţei la noile condiţii de deplasare (scaun cu rotile, cârje, orteze, cecitate etc.), dacă este cazul;
  • Despăgubiri pentru întregul proces de recalificare (dacă este cazul);
  • Despăgubiri pentru veniturile pierdute pe perioada îngrijirilor medicale;
  • Acoperirea cheltuielilor legate de nevoile crescute în urma suferinţei post-accident;
  • Pensie lunară pentru invaliditate permanentă, dacă este cazul;

Un avocat pentru daune morale în accidente de muncă în Germania este partenerul tău în procesul de a obţine aceste despăgubiri. Cunoscând foarte bine întregul sistem juridic, un astfel de profesionist îşi va aduce toată experienţa în ajutorul tău, pentru ca tu să primeşti compensaţiile maxime la care ai dreptul în funcţie de situaţia ta particulară.

Evident, poţi porni în acest proces şi pe cont propriu, dar trebuie să cunoşti faptul că navigarea sistemului juridic german dă mari bătăi de cap celor neexperimentaţi, iar rezultatele finale nu sunt nici pe departe la fel de spectaculoase precum cele obţinute de un avocat specializat.

Mai mult, colaborarea cu un avocat român va elimina bariera de limbă iar tu vei putea fi implicat pe deplin în cauza ta, spre deosebire de colaborarea cu un avocat german. Dacă eşti un român care munceşte pe teritoriul Germaniei, ţine aproape datele de contact ale unui avocat român specializat în despăgubiri în cazul accidentelor la locul de muncă în această ţară!