Amenajarea unui dormitor confortabil în 5 pași simpli

621
Amenajarea unui dormitor confortabil în 5 pași simpli
banner mobila la comanda suceava

Dormitorul este cel care ne setează starea de spirit încă de dimineață, așa că este important să îl transformăm într-un spațiu confortabil care ne aduce liniște. Nu este nevoie de un efort prea mare pentru a ajunge la acest rezultat. Îți vei mulțumi însă mai târziu când vei vedea o îmbunătățire a stării tale de spirit urmând pașii noștri. 

Cum să îți faci dormitorul mai confortabil în 5 pași

Trebuie să știi că amenajarea dormitorului tău nu trebuie să fie un proces costisitor. În general, micile detalii fac diferența, așa că poți opta pentru achiziționarea câtorva decorațiuni noi care să schimbe aspectul per total al camerei. Iată câțiva pași de urmat pentru a da un refresh camerei tale, care îți va schimba starea de spirit:

  • Adaugă o oglindă

Este un fapt cunoscut că oglinzile au rolul de a mări spațiul dintr-o cameră prin iluzia optică pe care o creează. Poți opta pentru unul dintre multele modele de oglinzi rotunde pentru dormitor care îți vor face camera să pară mai spațioasă, dar vor avea și scopul practic de a-ți reflecta chipul. Este ideal dacă ai deja o măsuță de toaletă în dormitor.

  • Adaugă un covor

Dacă nu ai deja un covor pufos pe care să-ți așezi picioarele când te dai jos din pat dimineața, n-ai idee ce pierzi! Covoarele sporesc gradul de confort din orice cameră și ajută atât din punct de vedere estetic, cât și practic, prin faptul că te protejează de nivelul termic scăzut al pardoselii. Evită însă covoarele de mari dimensiuni, care sunt dificil de curățat și strâng foarte mult praf. 

  • Adaugă un tablou sau un tapet

Tablourile sunt decorațiuni care pot oferi chiar eleganță unui dormitor, iar eleganța și confortul merg mână în mână. Poți opta pentru un peisaj din natură sau poate un poster cu un mesaj motivațional, care să te binedispună dimineața. Dacă nu vrei să găurești pereții, există varianta achiziționării unor tapete 3D pe care să le așezi pe peretele opus patului. Acestea sunt disponibile într-o mulțime de modele de la abstract la inspirat din natură, astfel că vei găsi ușor ceva potrivit pentru tine.

  • Achiziționează o plantă

Planetele decorative pot aduce confort într-o cameră prin simplul fapt că sunt niște organisme vii. Poți opta pentru un cactus în ghiveci sau o plantă de mici dimensiuni pe care să o așezi la geam sau pe noptieră. Suculentele sunt însă cele mai potrivite pentru a fi ținute în dormitor deoarece nu dăunează somnului și nu au nevoie de prea multe îngrijiri. 

  • Schimbă cromatica

Dacă dormitorul tău are un aspect care nu te reprezintă cu adevărat, poți schimba culorile predominante din cameră prin achiziționarea unei lenjerii de pat noi sau schimbarea perdelelor. Culorile ne influențează foarte mult starea de spirit, iar anumite nuanțe oferă mai mult confort decât altele. Este suficient să schimbi culoarea anumitor elemente pentru a împrospăta aspectul dormitorului tău. 

Ia în considerare faptul că în general nuanțele deschise precum galben, oranj sau bej sunt cele care au un impact pozitiv asupra psihicului nostru. Cu toate astea, nu te sfii să achiziționezi obiecte în culori aprinse precum roz sau verde neon. Acestea vor crea un contrast plăcut în cameră și îți vor aduce o stare de bine în zilele stresante. 

Prin acești pași simpli îți poți transforma dormitorul într-un spațiu mai confortabil și primitor, în care să îți fie drag să te întorci. Aceste schimbări se pot realiza într-o singură zi, iar efectul psihologic va fi unul de lungă durată asupra ta. Alege să investești în confortul tău prin îmbunătățirea casei tale.

agentie SEO & promovare eficienta online