Amenajarea apartamentului în stil boem: 5 idei

376
Amenajarea apartamentului în stil boem
banner mobila la comanda suceava

Stilul boem, cunoscut și sub numele de boho chic, este o tendință care convinge foarte multe persoane să opteze pentru acest tip de amenajare. Interioarele delicate, care te conduc ușor cu gândul la artă în toate formele ei și la creativitate, pot fi amenajate chiar și în apartamente, prin folosirea unor elemente specifice. Iată care sunt aceste elemente și cum pot fi ele combinate pentru a obține un spațiu cât mai special.

Alege o vopsea lavabilă în culori calde

Stilul boem se axează foarte mult pe nuanțe delicate de bej, maro sau gri, adică exact cele cât mai naturale sau apropiate de natural. Poți crea, de asemenea, un perete accent, într-o culoare mai închisă, care să iasă în evidență și prin amenajare. Poți opta pentru tot felul de vopsele lavabile pentru interior, însă ia în calcul că stilul boem merge foarte mult în direcția naturaleții și a bunului gust. Acesta definește, de altfel, întreaga imagine de ansamblu. 

Folosește în amenajare elemente textile 

Textilele sunt decorațiuni de bază în stilul boem, iar gama de elemente pe care o poți folosi include perne decorative, perdele, draperii sau chiar elemente din macrame, croșetate, de mari dimensiuni. Acestea pot fi dispuse pe peretele accent sau pe orice alt tip de perete al casei. 

Este de preferat să alegi elemente textile cât mai naturale, din bumbac sau in, deoarece îți vor oferi o senzație potrivită de confort și se vor potrivi, de asemenea, foarte bine și din punct de vedere estetic în cadrul apartamentului tău.

Amenajează holul folosindu-te de obiecte uzuale

Poți amenaja cu ușurință fiecare cameră a locuinței tale în stil boem și este chiar recomandat să faci acest lucru pentru că spațiul într-un apartament este mai mic și în consecință mai permisiv. Poți lega mai ușor arhitectura acestui stil mai ales dacă apartamentul este de tip studio sau open space. 

Pentru a putea realiza această amenajare chiar din zona intrării, a holului, alege o nuanță potrivită pentru pereți, optează pentru un cuier simplu și alege o ladă din lemn care să îți servească drept pantofar. Amenajează cuierul cu pălării din paie sau din fetru, iar lada vopsește-o în culori pământii sau decoreaz-o cu elemente metalice, pentru a-i imprima un aspect vintage.

Optează pentru elemente din lemn și bambus pentru bucătărie

Chiar și bucătăria poate fi amenajată conform stilului boem. În acest caz, trebuie să alegi elemente speciale de mobilier din lemn, în culori simple, naturale, dar și accesorii potrivite. 

Optează pentru suporturi din bambus pentru zona de servire a mesei și pentru elemente țesute, care să evidențieze spiritul creativ al stilului boem. Evită prosoapele din hârtie și înlocuiește-le cu ștergare și prosoape textile; amenajează scaunele cu huse textile sau cu perne în nuanțe de bej sau maro și amenajează zona ferestrei folosind perdele care să respecte dimensiunea geamurilor. 

Fă din bucătăria ta un spațiu cât mai confortabil, în care să te retragi, pe un colțar, să te bucuri de imaginea răsăritului/apusului în companiei unei cești de cafea. 

Amenajează livingul punând accent pe confort

Pernele, cuverturile tricotate și husele moi ale canapelelor vor fi cu siguranță piese importante ale amenajării livingului în stil boem. Din nou va fi nevoie să pui accent pe coloristică, respectând nuanțele naturale calde pe care le impune acest stil. 

Te poți juca interesant cu ideile, așa că optează pentru intercalarea acestor nuanțe, scoțând astfel în evidență nu doar imaginea romanțată a acestui stil de amenajare, cât și creativitatea și pasiunea ta pentru design interior. 

Stilul boem spune de cele mai multe ori o poveste, așa că elementele se îmbină delicat pentru a o construi. Nu uita de micile detalii și integrează în amenajare chiar și elemente realizate de tine, în proiecte DIY, care crezi că se potrivesc unui astfel de stil.

agentie SEO & promovare eficienta online