Află ACUM cele mai frecvente defecțiuni care apar la centralele termice

522
Reparații la centrala termică
banner mobila la comanda suceava

Cei mai mulți dintre suceveni mărturisesc că au avut cel puțin o dată probleme cu centrala termică. Din păcate, puțini dintre ei au știut să o rezolve fără ajutorul unui specialist sau măcar să o identifice pentru a apela la omul potrivit. Dacă te regăsești în situația amintită anterior, citește în continuare articolul și descoperă o listă completă a celor mai frecvente defecțiuni. 

Cele mai frecvente defecțiuni ale centralelor termice 

În caz că centrala termică îți dă bătăi de cap , nu dispera, verifică lista de mai jos și descoperă care este adevărata problemă pe care o are:  

  • Scurgeri de apă – dacă observi apă în jurul centralei din locuința ta, află de aici care ar putea fi cauzele, efectele și soluțiile. Iar ulterior, cere ajutorul unui specialist capabil să rezolve imediat defecțiunea.
  • Nu se aprinde – pentru a funcționa, centrala termică are nevoie de energie electrică, apă și gaz. Este suficient să lipsească chiar și una singură, ca aceasta să nu se mai aprindă. Așadar, verifică dacă centrala este conectată la priză, dacă gazul este pornit și dacă apa nu este cumva oprită.

 

  • Nu funcționează corect termostatul – deși pare o problemă minoră, dacă nu este luată în serios, aceasta se poate agrava. Cu timpul, centrala termică ar putea să nu mai pornească sau să nu se mai oprească. După cum bine știi, termostatul are rolul de a seta temperatura pe care ți-o dorești.

 

  • Se resetează frecvent – de obicei, acest lucru se întâmplă dacă apa nu are suficientă presiune sau dacă există blocaje de circulare în traseul pe care îl are de parcurs aceasta.
  • Temperatură nepotrivită a apei – dacă apa este prea rece sau dimpotrivă, prea fierbinte, înseamnă că centrala ta termică are o problemă destul de gravă și că e timpul să chemi un specialist care să descopere de unde provine această neregulă.
  • Apa are un gust sau un miros ciudat – de cele mai multe ori, acesta este un semn că centrala a “îmbătrânit” și că trebuie înlocuită cu una nouă. Așadar, ar fi bine să o închizi și să chemi un expert să o verifice.
  • Face zgomote – nu te îngrijora, zgomotul nu reprezintă, de obicei, o problemă atât de gravă. Cel mai frecvent, acesta este cauzat de depunerile de minerale, de reziduuri, de impurități sau de sedimente. Un profesionist ți-ar putea rezolva această defecțiune în cel mult câteva ore.
  • Nu se încălzesc caloriferele – dacă rămân reci în partea de sus, înseamnă că trebuie aerisite. Vestea bună este că această problemă o poți rezolva chiar și de unul singur. Însă, dacă nu se încălzesc în partea de jos, înseamnă că circulația apei este blocată și ai nevoie de ajutorul unui specialist.
  • A înghețat centrala – deși pare o problemă extrem de rar întâlnită, nu este. Potrivit specialiștilor, centrala poate îngheța chiar și la o temperatură de 0 grade celsius.

Ține cont că nu este suficient doar să identifici problema, aceasta trebuie și rezolvată, iar deseori, s-ar putea să ai nevoie de ajutorul cuiva specializat. 

agentie SEO & promovare eficienta online