Alegerea canapelei pentru living: recomandări pentru fiecare stil de amenajare

585
Alegerea canapelei pentru living: recomandări pentru fiecare stil de amenajare
banner mobila la comanda suceava

În funcție de stilul de amenajare pentru care ai optat pentru livingul tău, există mai multe tipuri de canapele din care poți alege. Mai mult decât un obiect functional, aceasta poate deveni piesa centrală a încăperii. Fie că îți dorești un aspect rustic sau minimalist, noi îți propunem cele mai potrivite modele, care să ofere casei tale un plus atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Alegerea canapelei pentru living în funcție de stilul de amenajare

  • Stilul minimalist

Cel mai des utilizat stil de amenajare este cel minimalist, care presupune evitarea aglomerării spațiului, atât fizic, cât și pe plan vizual. Prin urmare, poți opta pentru canapele sau colțare extensibile, care sunt atât practice, cât ajută și la menținerea unui aspect organizat al livingului tău.

În special dacă dispui de un spațiu restrâns, îți recomandăm alegerea unei canapele într-o singură nuanță, fără modele decorative. Cele mai adecvate culori sunt cele deschise, cum ar fi bej, galben sau gri. Împreună cu restul mobilierului și decorațiunilor tale, canapeaua va da o notă modernă și va adăuga un plus de confort. 

  • Stilul rustic

Stilul rustic presupune îmbinarea mai multor elemente cu aspect natural și utilizarea culorilor vii, care inspiră confort și căldură. De aceea, pentru a crea un spațiu primitor sunt recomandate canapelele din material textil, în nuanțe de roșu, portocaliu sau maro, care să vină în completarea amenajării tale interioare.

În funcție de nevoile tale, poți decora canapeaua cu pernuțe sau pături din materiale naturale care să se potrivească decorului rustic și să te îmbie să te așezi confortabil în fața șemineului. 

De asemenea, stilul rustic presupune și utilizarea lemnului ca element principal, așa că poți opta și pentru o canapea cu mânere de lemn pentru un plus de eleganță. Poți completa decorul cu fotolii din aceeași gamă și o măsuță pentru cafea din lemn.

  • Stilul elegant

Dacă ai optat pentru un stil de amenajare elegant, care să exprime lux și opulență, îți recomandăm să alegi o canapea din piele naturală neagră sau maro, suficient de moale încât să te scufunzi în ea. Dacă petreci mult timp în fața televizorului sau ai des musafiri, îi poți încânta prin acest obiect de mobilier elegant și confortabil. Canapelele de piele necesită însă o îngrijire aparte, deoarece se pot deteriora cu ușurință. 

Tapițeria trebuie curățată frecvent cu o lavetă moale și puțin umezită, iar o dată pe lună trebuie să aplici o soluție de curățare special fabricată pentru acest tip de mobilier. Dacă îngrijirea este efectuată corect, te poți bucura de canapeaua ta o vreme îndelungată, iar livingul tău se va transforma într-o sursă de confort și răsfăț constant.

Există multe tipuri de canapele din care poți alege pentru a completa aspectul livingului tău astfel încât să creezi un spațiu primitor și plăcut. Este important să ții cont atât de dimensiunea canapelei, cât și de confortul pe care-l oferă, înainte de a te preocupa de aspect. Investiția într-o canapea de calitate este una în propriul confort, pentru care îți vei mulțumi mai târziu.