4 greșeli pe care să le eviți atunci când alegi cimentul pentru proiectul tău de construcții

567
4 greșeli pe care să le eviți atunci când alegi cimentul pentru proiectul tău de construcții
banner mobila la comanda suceava

Realizarea unor construcții durabile și rezistente depinde în mare măsură de materialele folosite în acest sens. De aceea, atenția oricărui constructor ar trebui să fie centrată asupra alegerii cimentului potrivit, deoarece acesta este cel mai utilizat material, în cantități destul de mari, în funcție de ordinul de mărime al clădirii. În același timp însă, este nevoie să fii atent la greșelile pe care le poți face atunci când alegi cimentul pentru construcții, iar despre acestea discutăm în cele ce urmează.

Alegerea greșită a cimentului

Cimentul este materialul care stă la baza realizării betonului, iar acesta este un motiv suficient de bun pentru a fi atent atunci când alegi produsul potrivit. Există mai multe tipuri de ciment din care poți alege, iar acest lucru se poate face cu ușurință doar urmând specificațiile proiectului tehnic. Odată ce ai identificat tipurile de ciment pe care trebuie să le folosești, tot ce ai de făcut este să cauți pe internet după sintagma „ciment preț” pentru a vedea care sunt cele mai bune oferte din care poți alege. 

Cumpărarea cimentului expirat

Deși pentru multe persoane data de expirare nu este o problemă, specialiștii ne atrag atenția asupra faptului că orice produs poate fi folosit doar în intervalul de timp specificat de producător. Acest lucru se justifică prin faptul că, în timp, produsele își modifică proprietățile, ca urmare a îmbătrânirii materialului, așa că nu ar trebui să folosești produse a căror dată de expirare este depășită.

Deși folosirea unor produse expirate poate reduce din costuri, acest lucru nu îți va garanta rezistența și durabilitatea pe care ți-o oferă materialele aflate în termen. În plus, materialele ar putea să nu mai reacționeze deloc atunci când sunt folosite împreună, drept pentru care este recomandat să refuzi cu desăvârșire să folosești materiale a căror termen este depășit. 

Folosirea cimenturilor depozitate necorespunzător

Cimentul este un material sensibil la umiditate și acesta este și motivul pentru care acesta este depozitat în saci protejați cu un strat de celofan. Dacă observi că sacul este rupt sau deteriorat acest lucru poate fi un semn că nici produsul din interior nu este conform, așadar ar trebui să te reorientezi. Este recomandat să cumperi din magazine specializate, așa cum este MatHaus, deoarece aici vei ști cu siguranță că acești profesioniști respectă condițiile de depozitare, pentru a le oferi clienților cele mai bune produse. 

Alegerea unor cimenturi prea slabe sau prea puternice

Cimenturile sunt delimitate pe clase, așa că atunci când alegi cimentul potrivit pentru proiectele tale ar trebui să cauți indicatorul potrivit. În plus, unele cimenturi sunt aditivate (pentru o priză mai bună, pentru întărire rapidă), iar acest lucru este util în anumite contexte. 

Este recomandat să nu alegi cimenturi aditivate dacă lucrările nu sunt de anvergură, deoarece acest lucru ar însemna doar bani pierduți inutil. La polul opus, nu alege cimenturi slab atunci când ai nevoie de capacitate portantă, deoarece acest lucru va influența în mod negativ rezistența. 

Cel mai bine este să discuți cu un specialist în construcții, înainte de a cumpăra, pentru a ști cu certitudine care sunt tipurile de ciment necesare pentru realizarea proiectului tău. Cel mai cunoscut și utilizat tip este cimentul Portland, neaditivat, acesta fiind folosit cu succes în lucrări de construire a elementelor portante.

Cimentul este deosebit de important pentru construire, pentru că alături de apă, nisip și pietriș el va forma betonul. Alege cimentul potrivit pentru proiectele tale și conferă-le acestora rezistența de care au nevoie, pentru a-ți oferi ție siguranța în exploatare!