Utilizarea benzilor transportoare din cauciuc

770
banda transportoare din cauciuc
banner mobila la comanda suceava

Benzile transportoare sunt în general curele late din cauciuc, care pot fi folosite pentru a muta materialele dintr-un loc în altul. Acestea sunt de obicei atașate rolelor care se rotesc și care sunt alimentate de motoare electrice. Aceste curele late sunt realizate din diferite straturi de cauciuc. Un strat de cauciuc dă formă centurii, în timp ce celălalt strat facilitează transportul.

Benzile de transport sunt utilizate în mod obișnuit în sistemele de transport intern, depozite, fabrici și magazine alimentare. Ajută la transportarea produselor și a materiilor prime de la un loc la altul prin utilizarea unor suporturi sau datorită forței de frecare. În trecut, muncitorii se deplasau de la un loc la altul pentru a muta materii prime și produse. Acest lucru a dus la pierderea timpului eficient și  creșterea stresului. Cu ajutorul benzilor transportoare, materiile prime și produsele sunt livrate în locurile solicitate. Aceste curele sunt concepute atât pentru aplicații ușoare, cât și pentru aplicații grele.

Utilizarea diferitelor benzi transportoare din cauciuc

Există multe utilizări ale acestor benzi de cauciuc, iar unele dintre cele mai importante utilizări includ următoarele:

  • Industria de fabricare: sunt utilizate pe scară largă în diverse industrii prelucrătoare pentru a transporta materiale în diferite unități de procesare. De asemenea, produsele din fabrici sunt scoase din unitățile de procesare. Se folosesc în fabricile de prelucrare a alimentelor pentru transportul produselor, sigilarea produselor alimentare și ambalarea produselor în final. Deoarece aceste curele sunt folosite în toate scopurile de transport, acestea ajută la economisirea unei cantități mari de timp și de efort. Lucrătorii își pot canaliza timpul și energia pentru alte responsabilități mai mari.
  • Industria grea: Aceste curele de cauciuc sunt de asemenea utilizate în diferite industrii grele pentru a muta materiile prime de la un loc la altul. Acest lucru ajută la reducerea în mare măsură a leziunilor lucrătorilor. Ele pot transporta materiale fie în linie dreaptă, fie prin schimbări de direcție și înălțime.
  • Depozite: Benzile transportoare sunt de asemenea utilizate în depozite pentru a încărca camioanele sau pentru a descărca diverse materiale grele din camioane.
  • Aeroporturi: Astăzi, majoritatea aeroporturilor utilizează aceste centuri de cauciuc pentru a livra bagajele clienților.
  • Mall-uri: Au o aplicație largă în mall-uri comerciale, deoarece sunt folosite pentru pasarelele în mișcare. Benzile transportoare se găsesc de asemenea, în majoritatea aeroporturilor, pentru a transporta persoane de la un loc la altul.
  • Brutării: Curelele de transport în mișcare lentă sunt folosite în brutării pentru a mișca alimentele spre un cuptor pentru gătit. Sunt folosite chiar și în magazinele de băcănie.
  • Scări rulante: Una dintre cele mai utilizate forme ale acestor benzi de cauciuc este reprezentată de scările rulante. Sunt folosite în majoritatea magazinelor mari pentru a muta oamenii de la un etaj la altul.

ROLATEX logo

Dacă sunteţi interesat de produsele din cauciuc şi căutaţi un furnizor local de încredere, vă recomandăm SC OZANALATEX SRL din Târgu Neamţ, o firmă cu peste 20 de ani de experienţă în domeniul prelucrării produselor industriale din cauciuc: covoare cauciuc, benzi transportoare, chedere, transportor bandă cauciuc. Firma asigură şi servicii de VULCANIZARE benzi transportoare din cauciuc.

Website-ul lor de prezentare este www.covoare-cauciuc.ro, pentru mai multe relaţii sunaţi direct la 0744 704 271.