Supravegherea video in scoli – TOP 4 lucruri pe care sa le stii despre utilitatea acestei monitorizari

634
banner mobila la comanda suceava

Din pacate, in anul 2019, scolile romanesti au devenit un loc nesigur pentru elevi, iar parintii se declara foarte ingrijorati de aceasta situatie, care pare ca nu are rezolvare.

In fiecare zi, zeci de mii de copii sunt expusi pericolului. In unitatile de invatamant se petrec unele dintre cele mai abominabile acte de agresiune: hartuire sexuala, violenta juvenila, rapiri, violenta psihica si fizica din partea cadrelor didactice, iar lista poate continua.

Violenta, sub orice forma ar izbucni, a scapat de sub controlul autoritatilor, iar parintii si profesorii raman neputinciosi.

Ce ramane de facut? In primul rand, trebuie luate masuri in plus de siguranta, asta insemnand ca fiecare unitate de invatamant sa aiba instalat un sistem de supraveghere. Pot fi instalate kituri de supraveghere, atat la intrarea in scoala, in curtea scolii, pe holuri, dar si in clase (daca exista permisiunea tututot parintilor).

Monitorizarea video: ce trebuie sa stii?

Si acum, firesc, vine intrebarea: ar putea camerele de supraveghere sa asigure siguranta, dar in acelasi timp si intimitate elevilor, cat si pe cea a profesorilor? Raspunsul este ca nicio solutie de securitate nu este eficienta 100%, iar camerele pot fi amplasate in asa fel incat sa nu deranjeze. Este bine sa stii ca un astfel de sistem de supraveghere ajuta la monitorizarea situatiilor de risc aparute pe parcursul zilei de curs.

Iata cat de utile pot fi kiturile de supraveghere video amplasate in scoli

  • Materialele video pot fi pastrate si 90 de zile, apoi arhivate

Unul dintre cele mai mari avantaje ale instalarii unor camere de supraveghere video in scoli este capacitatea acestora de a monitoriza tot ce se intampla, si asta in timp real. In functie de cantitatea de stocare a fiecarui sistem in parte, acesta poate ajunge la sute de gigabytes de spatiu de stocare. Astfel ca, incidentele din timpul zilei pot fi filmate fara intrerupere cu un kit de supraveghere cu 2 camere de la A2t. De altfel, materialele video pot fi pastrate pana la 90 de zile, apoi arhivate, creandu-se un material informativ pentru Politie, la nevoie.

  • Camerele video faciliteaza controlul spatiilor din scoala

Camerele de filmare sunt precum ,,un ochi in cer’’ care observa fiecare miscare din interiorul proprietatii sau din exteriorul sau. Daca paznicii nu pot acoperi intreaga suprafata si nu reusesc de fiecare data sa fie vigilenti, camerele de filmare pot face asta in mod constant si cu eficienta dovedita. In plus, poate exista, in cadrul scolii, o camera de supraveghere, unde monitoarele sa fie atent urmarite de cei de la firma de securitate.

  • Un sistem de supraveghere descurajeaza infractiunile, violenta, vandalismul si criminalitatea

Supravegherea video in scoli este necesara fiindca poate descuraja violenta juvenila si vandalismul. In cazul in care elevii s-ar simti destul de incurajati sa isi verse nervii pe mobilier ori daca ar recurge la bullying, camerele inregistreaza tot. In plus, actiunile oricarui intrus, vor fi limitate.

  • Inregistrarile video, posibile probe in caz de incident

Imagineaza-ti urmatoarele situatii: bataie in curtea scolii, agresiune verbala din partea unui profesor, chiar si trafic de droguri. Fiecare parte implicata isi va spune propria varianta, fie pentru a scapa de sanctiuni, fie din frica sau pentru a scapa de autoritati. Din aceste motive, un sistem de inregistrare video poate fi un instrument recomandat de Politie si firmele de paza. 

Indiferent de modalitatea de securitatea aleasa de scoala, copiii nu vor fi protejati 100%, insa in niciun loc din aceasta lume nu putem fi in siguranta deplina.

Pentru mai multe detalii referitoare la securitate puteti afla citind Legea Educatiei nr.1/2001, cu modificarile ulterioare, art 272, in Sectiunea a 9-a ,,Dreptul la securitate al profesorilor si copiilor’’. Lege care de altfel este supusa atentiei Camerei Deputatilor pentru ulterioare modificari.  

agentie SEO & promovare eficienta online