Iunie,‌ ‌luna‌ ‌examenelor‌ ‌-‌ ‌Descoperă‌ ‌TREI‌ ‌sfaturi‌ ‌care‌ ‌îți‌ ‌vor‌ ‌fi‌ ‌de‌ ‌ajutor!‌

677
Adolescent stresat
banner mobila la comanda suceava

Luna iunie reprezintă pentru adolescenți și tineri o perioadă stresantă, plină de examene, cu multe ore de învățat și doar cu puține de dormit. Dacă și TU te regăsești în cuvintele scrise anterior, află că ai ajuns în locul potrivit. Conform specialiștilor, pentru a face față unei astfel de provocări, trebuie să descoperi cele trei lucruri care sunt de ajutor, indiferent de vârsta ta sau de gradul de dificultate al examenelor. Așadar, citește, în continuare, articolul și află fix sfaturile de care ai nevoie în aceste săptămâni. Ține minte, sunt culese direct de la profesioniști. 

TOP 3 sfaturi pentru toate persoanele care au examene 

Pentru că manualele și suporturile de curs te așteaptă pe masă și nu ai timp de pierdut, trecem direct la subiect. Iată sfaturile pe care SIGUR vrei să le afli: 

  • În primul rând, învață corect – oricât de puțin timp mai ai la dispoziție, află că trebuie să te organizezi. În primul rând, fă-ți un program de lucru! Este important să știi când înveți și când ai pauze – da, sunt esențiale și scurtele momente de recreere chiar dacă te grăbești extrem de tare. Apoi, fă o listă cu materiile la care ai de învățat și vezi cât timp poți să îi acorzi fiecăreia. Iar după ce te apuci propriu-zis de studiat, ai grijă cum o faci. Fii organizat! De exemplu, poți folosi markere Chameleon pentru a îți sublinia toate informațiile importante de care ai nevoie și pe care trebuie să le reții cu orice preț. 
  • În al doilea rând, alimentează-te corect – pofta de dulce dă bătăi de cap tuturor celor care încearcă să se concentreze asupra unui singur lucru sau care vor să rețină ceva. Iar cei mai mulți dintre ei cedează tentației. Ei bine, tu nu face așa, dacă nu vrei să fii nevoit să îți schimbi garderoba după această perioadă. Ia în calcul că acum faci și mai puțină mișcare. Așadar, este important să păstrezi o alimentație echilibrată. 

Începe cu un mic dejun complex, care să conțină, obligatoriu, carbohidrați, pentru că aceștia îți asigură doza de energie de care ai nevoie. La prânz, ai grijă să ai în farfurie proteine și multe, multe legume. Pentru cină alege ceva ușor, care să îți permită să ai un somn liniștit. Iar între mese, mănâncă fructe, le poți alege pe cele de sezon, precum căpșunele și cireșele.

  • Iar în al treilea rând, hidratează-te corect – un corp și un creier deshidratat nu vor da niciodată randament. Așadar, bea apă! Ține minte, oricât de mult ți-ar plăcea sucul, evită-l. Chiar și dacă acesta este natural. Potrivit specialiștilor, fructul trebuie mâncat cu tot cu pulpă pentru a își păstra calitățile nutritive. Altfel, e ca și cum ai bea apă cu zahăr.

Acum, că ai aflat cele trei sfaturi minune, încearcă-le și bucură-te de rezultate. Multă baftă! Apropo, după ce afli notele de la examen, poți sărbători cu o prăjitură. Însă, ai grijă ca ulterior să faci și puțină mișcare.