Uimitoarele beneficii ale uleiului de jojoba

Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba este derivat din semințele unei plante de deșert Simmondsia chinensis și are numeroase utilizări într-o varietate de industrii. Acest extract lichid este foarte apreciat ca un balsam eficient, hidratant și de curățare pentru piele și păr. Extractul de jojoba este ceară lichidă, numită adesea ulei și este destul de similar cu sebumul natural de restabilire produs de glandele sebacee umane pentru a proteja pielea și părul. Utilizarea uleiului de jojoba poate aduce frumusețe naturală pielii și părului într-un mod natural și ieftin.

Uleiul de jojoba are numeroase utilizări într-o varietate de industrii. Este utilizat pe scară largă ca ingredient în loțiuni, șampoane și balsamuri, produse pentru îngrijirea cuticulelor și unghiilor, creme și uleiuri, produse de curățare, hidratante, uleiuri pentru baie și săpunuri, loțiuni de protecție solară și produse de machiaj. Atunci când este aplicat direct pe corp,uleiul poate înmuia pielea, promovează un păr și un scalp sănătos, reduce ridurile și vergeturile, vindecă și ușurează cicatricile.

Extractul de jojoba are o structură chimică unică, care îl face mai asemănător cu sebumul uman și cel de balenă, decât cu uleiurile vegetale tradiționale. Compoziția sa naturală este foarte asemănătoare cu sebumul natural de restabilire produs de glandele sebacee umane pentru a proteja pielea și părul. Deoarece producția de sebum scade datorită stresului mediului, poluării sau vârstei în creștere, extractul de jojoba poate fi utilizat pentru a înlocui propriul ulei natural.

Extractul de jojoba este incolor, inodor și non-gras. Nu pătează și se poate spăla cu apă caldă și detergent. Uleiul de jojoba folosit pentru  masaj este superior pentru întregul corp, incluzând scalpul și fața. O cantitate minimă este necesară pentru a înmuia pielea și pentru a masa ușor.

Uleiul de jojoba este extras dintr-o sămânță, nu dintr-o nucă care declanșează adesea reacții alergice. Acest extract este netoxic și hipoalergic și poate fi utilizat pe pielea sensibilă fără probleme. Acesta a fost utilizat pe scară largă în cosmetică timp de decenii fără efecte adverse raportate. De asemenea, uleiul nu conține trigliceride ca cele mai multe alte uleiuri. Trigliceridele sunt fragile și se vor oxida în timp. În schimb, jojoba are o durată de valabilitate nedeterminată și nu va deveni râncedă. Adesea se adaugă la alte uleiuri pentru a-și extinde viața la raft.

Un alt beneficiu este că extractul de jojoba este noncomedogenic, ceea ce înseamnă că nu înfundă porii. Utilizarea de jojoba pe piele și scalp permite fluxul de sebum în pori, care promovează un scalp și o piele sănătoasă. Acționează ca un hidratant prin formarea unui strat lipidic pe piele. Spre deosebire de multe produse tipice, jojoba pătrunde în piele și poate transporta uleiuri esențiale. Se amestecă în mod natural cu lichidul pielii, hidratează pielea și transportă uleiuri esențiale în piele. De asemenea, a fost utilizată ca bază pentru parfumuri.

Este utilizat pe scară largă ca ingredient principal în șampoanele și balsamurile pentru păr. Jojoba hidratează scalpul și părul, împiedicându-l să devină gras și fragil. Atunci când există prea multă grăsime pe scalp, jojoba dizolvă și elimină sebumul, lăsând scalpul curat. Părul este adesea deteriorat de produsele chimice de la salon, de instrumentele de styling și de alte produse dure pentru păr. Extractul de jojoba funcționează minunat ca un balsam pentru a restabili textura naturală și redă strălucirea părului deteriorat.

Jojoba are o mare varietate de utilizări în multe industrii, în special în cea a cosmeticelor. Acest extract natural lichid este considerat a fi un balsam, hidratează, curăță pielea și părul. Multe persoane găsesc uleiul de jojoba a fi versatil, sigur, eficient și potrivit nevoilor lor. Utilizarea de ulei de jojoba poate readuce frumusețea naturală a pielii și părului într-un mod natural.

Poți achiziționa ulei de jojoba organic din magazinul online Biodiva.ro – magazin online cosmetice bio, la prețuri accesibile, la cantități de 125 ml, respectiv 10 ml. Profită de beneficiile uimitoare ale acestui ulei pentru fața, corpul și părul tău.