Avantajele tratamentelor medicale minim invazive

421
Avantajele tratamentelor medicale minim invazive
banner mobila la comanda suceava

Progresul continuu realizat în domeniul medical a făcut ca procedurile și intervențiile chirurgicale să fie mai sigure și mai ușor de realizat, multe dintre intervențiile chirurgicale tradiționale devenind proceduri minim invazive.

Tratamentele medicale minim invazive sunt acele proceduri care nu lezează suprafețe mari de țesut sănătos pentru a ajunge la zona afectată și care oferă o precizie mai mare datorită tehnicilor moderne și a instrumentarului special conceput.

Având în vedere metoda de funcționare a acestor proceduri, tratamentele minim invazive prezintă anumite beneficii specifice care le-a transformat în alegerea principală de tratare a unui număr mare de afecțiuni.

5 avantaje ale tratamentelor medicale minim invazive

De la domeniul cardiovascular la cel ortopedic, ginecologic, neurologic și așa mai departe, numeroase specialități au trecut la proceduri minim invazive datorită beneficiilor semnificative oferite pacienților și anume:

Incizii de mici dimensiuni

Spre deosebire de chirurgia tradițională care poate necesita incizii chiar și de 25 de centimetri, tratamentele minim invazive pot necesita incizii de mărimea unei monede sau chiar și mai mici (milimetrice) dacă vorbim despre procedurile minim invazive prin cateter cum ar fi coronarografia cardiacă.

În cazul acestei intervenții, de exemplu, medicul intervenționist va necesita doar o puncție la nivelul unei artere specifice pentru a efectua întreaga procedură medicală, acesta ghidând cateterul prin vasele sangvine până la zona afectată, fără a leza porțiuni mari de țesut sănătos.

Rezultat estetic mult mai bun

Deoarece intervențiile chirurgicale necesită incizii mici, cicatricile pot fi mult mai greu de observat sau pot fi absente complet, dacă vorbim despre inciziile necesare tratamentelor minim invazive prin cateter.

Mai mult decât atât, anumite intervenții chirurgicale de acest tip pot folosi și cavitățile naturale ale corpului cum ar fi cavitatea nazală ca loc de incizie, țesutul cicatricial formându-se astfel în interior unde nu poate fi observat.

Risc redus de complicații

Având în vedere că aceste proceduri nu lezează porțiuni mari de țesut sănătos pentru a ajunge la zona afectată, riscul de sângerare în timpul operației și după operație este redus, la fel și riscul de apariție a unor infecții.

Nivel mai mic de durere

Comparativ cu inciziile suferite în timpul unei chirurgii tradiționale care pot trece prin mai multe straturi de țesut provocând astfel un nivel ridicat de durere postoperator, durerea simțită după tratamentele medicale minim invazive este mult mai mică și mai ușor de gestionat.

Nivelul de disconfort poate fi atât de mic în unele cazuri încât se poate evita utilizarea anumitor medicamente, fapt care reprezintă un alt beneficu din punct de vedere al sănătății generale deoarece acestea pot pune stres adițional pe ficat și pot prezenta anumite efecte secundare.

Recuperare rapidă și internarea de scurtă durată

Deoarece riscul de complicații este mic, durerea poate fi gestionată ușor iar timpul de recuperare este scurt din cauza leziunilor reduse ale țesuturilor sănătoase, externarea se poate face mult mai rapid comparativ cu alte metode chirurgicale tradiționale.

De obicei, majoritatea internărilor sunt pe o perioadă de maxim 24-48 de ore, în funcție de procedura efectuată și de starea de sănătate prezentată. Cu toate acestea, există însă și cazuri când pacientul poate fi externat chiar în aceeași zi, cu recomandări specifice din partea medicului specialist.

Externarea rapidă reprezintă un beneficiu și din punct de vedere financiar, pacientul nefiind nevoit să plătească mai multe zile de internare.

Toate aceste beneficii și multe altele pot fi obținute prin alegerea tratamentelor minim invazive. Dacă suferi de o anumită problemă de sănătate care necesită intervenție invazivă, întreabă medicul dacă ești eligibil pentru o astfel de procedură și discută care sunt avantajele și dezavantajele asociate cu cazul tău particular.

agentie SEO & promovare eficienta online