Ești din Suceava, dar vrei să te muți la Capitală? Iată ce lucruri trebuie să iei în considerare înainte!

608
Ești din Suceava, dar vrei să te muți la Capitală Iată ce lucruri trebuie să iei în considerare înainte!
banner mobila la comanda suceava

Mutatul este o perioadă stresantă pentru toată lumea. Trebuie să ai grijă la documentele necesare și transport, dar și ca nu cumva să lași ceva în urmă. Când totul este finalizat, începi o altă perioadă plină de griji, efort și nopți nedormite, până îți aranjezi noua casă. 

Stresul începe, însă, cu mult înainte de toate acestea, încă din timpul planificării. Trebuie să fii atent la cele mai mici detalii când vine vorba de noua ta casă, atât la vizionarea acesteia, cât și la semnarea contractului. De aceea, fiind concentrați intens numai la aceste aspecte, mulți uită să ia în considerare și alte circumstanțe exterioare, care pot părea nesemnificative, dar care să se dovedească, mai târziu, vitale unui trai confortabil. 

Acest lucru este valabil mai ales în București, oraș recunoscut pentru numeroasele oportunități pe care le oferă pe plan profesional, dar și pentru greutatea cu care se găsește un imobil ideal, având în vedere numărul mare de locuitori din Capitală. Totuși, atenția indreptată către aspectele cheie ale unei mutări, mai ales pe termen lung, te poate salva din multe situații dificile și poate fi chiar primul pas către un viitor confortabil, așa cum îți dorești să fie!

Iată ce lucruri nu trebuie să uiți să iei în considerare atunci când te muți!

1. Cartierul

Din moment ce vei trăi în oraș, asta înseamnă că vei trăi într-o societate, înconjurat de alți oameni. De aceea, zonele din vecinătate sunt extrem de importante. Informează-te înainte despre cartierul în care se află noua ta locuință. Este rău famat? Ce fel de oameni locuiesc acolo, ca medie de vârstă sau pregătire profesională? Este unul liniștit sau poliția trebuie să facă patrule regulate pentru a menține ordinea? Sunt probleme cu utilitățile în această zonă? Există nenumărate grupuri pe rețelele de socializare unde te poți înscrie și afla, astfel, multe detalii pe care niciun agent imobiliar nu ți le va spune!

2. Magazinele din zonă

Un alt lucru pe care este bine să îl ai în vedere este vecinătate magazinelor. Trebuie să îți faci aprovizionarea cel puțin o dată la câteva zile, așadar, asigură-te că ai în apropiere câteva supermarketuri sau un hipermarket. Nu vei vrea să mergi 20 de minute cu mâinile pline de sacoșe până acasă! De asemenea, pot apărea situații neprevăzute când ai neapărată nevoie de anumite lucruri. De aceea, un magazin care să se afle aproape de casa ta reprezintă o necesitate!

3. Vecinătatea unităților medicale

Pentru că neprevăzutul ia multe înfățișări, trebuie să te asiguri că te pregătești de dinainte pentru el. Dacă te lovește brusc o durere insuportabilă de măsea, nu trebuie să fii nevoit să cauți un cabinet care să rezolve urgențe stomatologice în sectorul 3, când tu stai în sectorul 6! De aceea, caută o zonă care să fie aproape de un cabinet stomatologic sau o clinică medicală, unde să poți ajunge foarte repede, mai ales dacă știi că suferi de anumite afecțiuni ori dureri cronice!

4. Un parc sau o zonă verde din apropiere

Nimic nu se compară cu relaxarea pe care ți-o aduce o plimbare în parc! Pe seară, când vii obosit de la serviciu, poate este tocmai ceea ce ai nevoie pentru a combate stresul acumulat peste zi! Sau, poate, în timpul weekendului, ai nevoie de un spațiu sigur unde să alergi sau să mergi cu bicicleta. Iar dacă ai un copil mic, atunci este neapărat necesar să ai în apropiere un spațiu verde unde cel mic se poate juca în siguranță! De aceea, vecinătatea unui parc este necesară la toate vârstele! 

Așadar, iată tot ceea ce trebuie să iei în calcul, în plus, înainte să te muți. Toate aceste aspecte se vor dovedi, în timp, extrem de utile pentru un trai confortabil, așa că nu le neglija și asigură-te că le treci și pe ele pe lista de necesități pentru un cămin ideal!