Cum știi dacă ești candidata potrivită pentru o operație de mărire a sânilor?

376
Cum știi dacă ești candidata potrivită pentru o operație de mărire a sânilor?
banner mobila la comanda suceava

O operație de mărire a sânilor este o decizie majoră, cu implicații fizice, dar și emoționale. Dacă iei în considerare o astfel de intervenție pentru a-ți atinge obiectivele estetice, ți-am pregătit o serie de informații utile în cele ce urmează. Iată câteva aspecte care te pot ajuta să determini dacă ești sau nu candidata potrivită pentru o operație de mărire a sânilor!

Nu ești pe deplin mulțumită de dimensiunea sau forma sânilor tăi

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care femeile apelează la operația de mărire a sânilor este nemulțumirea cu privire la forma sau dimensiune acestora. Poate fi vorba de sâni mici, care nu se potrivesc proporțiilor corpului, de sâni asimetrici, sau de un bust care și-a pierdut volumul după sarcină și alăptare.

De asemenea, unele femei își doresc o astfel de intervenție pentru că observă schimbări semnificative la nivelul bustului odată cu înaintarea în vârstă sau după o scădere în greutate, ori, pur și simplu din dorința de a avea sâni mai mari. Dacă vrei să îți mărești sânii cu implanturi mamare, este important să te gândești cu atenție ce anume ți-ai dori să schimbi, pentru a-i putea comunica acest aspect și medicului tău!

Ai o stare de sănătate bună și așteptări realiste

Pentru a fi o candidată potrivită pentru o operație de mărire a sânilor, trebuie să ai o stare generală de sănătate bună. Informează chirurgul plastician despre orice problemă medicală preexistentă, eventualele alergii cu care te confrunți sau tratamente medicamentoase pe care le urmezi. Specialistul trebuie să aibă o imagine completă a stării tale de sănătate pentru a putea planifica operația în siguranță. De asemenea, este important să ai așteptări realiste cu privire la rezultatele operației. Mărirea sânilor te poate ajuta să obții un volum mai mare și un aspect armonios, însă rezultatele pot varia în funcție de particularitățile cazului tău. Discută deschis cu chirurgul despre dorințele tale și fii pregătită să accepți eventualele limitări ale procedurii.

Te-ai informat cu privire la riscuri, complicații și perioada de recuperare post-procedură

Înainte să iei o decizie finală cu privire la operația de mărire a sânilor, este recomandat să te informezi temeinic cu privire la toate aspectele implicate. Ca orice intervenție chirurgicală, mărirea sânilor are anumite riscuri și potențiale complicații. Acestea pot include durerea, infecția, apariția unor cicatrici inestetice, sensibilitatea scăzută a mameloanelor sau chiar respingerea implanturilor [1]. Este important să fii conștientă de toate aceste riscuri și să discuți cu chirurgul despre modalitățile de a le reduce. În general, este recomandat să apelezi la un medic cu suficientă experiență, pentru șanse de reușită cât mai bune!

De asemenea, este bine de știut că perioada de recuperare post-operatorie poate varia de la o pacientă la alta. În general, însă, după câteva săptămâni îți vei putea relua o mare parte din activitățile normale [2]. Pe parcursul recuperării, trebuie să urmezi cu strictețe instrucțiunile chirurgului pentru a facilita vindecarea și pentru a evita complicațiile. Asigură-te că ai la dispoziție suficient timp liber pentru refacere și o rețea de suport formată din familie și prieteni care te pot ajuta după intervenție!

Ești pregătită să discuți cu un chirurg plastician

După ce te-ai informat temeinic despre toate aspectele operației de mărire a sânilor, este timpul pentru consultație. În cadrul acesteia, poți să obții informații detaliate despre procedură și să-ți clarifici orice nelămuriri. Pregătește o listă de întrebări pe care vrei să le adresezi chirurgului, precum:

  • ce tip de implanturi mi se potrivesc cel mai bine?
  • care sunt riscurile și complicațiile asociate procedurii?
  • la ce rezultate mă pot aștepta?
  • cum va decurge perioada de recuperare?
  • care sunt costurile implicate?

Asigură-te că te simți confortabil cu medicul și că ai încredere în experiența sa. Cu ajutorul specialistului, vei putea să iei o decizie informată și să înțelegi mai bine ce rezultate ai putea obține.

O operație de mărire a sânilor este o decizie importantă și personală, iar alegerea de a opta pentru această procedură trebuie luată cu mare responsabilitate. Dacă te regăsești în cele enumerate mai sus, poți fi o candidată potrivită pentru o mărire a sânilor. Totuși, doar medicul chirurg este în măsură să stabilească dacă această intervenție este ideală în cazul tău sau dacă alte variante ar fi mai potrivite. Așadar, programează-te la o consultație de specialitate și discută pe larg despre aceste aspecte cu medicul tău!

Surse de informare:

[1] „Risks of Breast Implants.” U.S. Food and Drug Administration, 2023, www.fda.gov/medical-devices/breast-implants/risks-and-complications-breast-implants. Accesat în data de 6 Mar. 2024.

‌[2] NHS Choices. Breast Enlargement (Implants). 2024, www.nhs.uk/conditions/cosmetic-procedures/cosmetic-surgery/breast-enlargement/. Accesat în data de 6 Mar. 2024.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/