Cum alegi echipamentul de box: 3 criterii de care să ții cont

855
Cum alegi echipamentul de box: 3 criterii de care să ții cont
banner mobila la comanda suceava

Echipamentul de box se alege pe baza unor criterii precum vârsta și greutatea, nivelul de experiență, contextul în care boxezi sau nevoia de monitoriza progresele realizate. Atunci când ții cont de acești factori, echipamentul asigură o mulțime de beneficii. 

Dacă te-ai înscris la o sală de box și te afli în etapa de alegere a echipamentului, afli alături de noi cele mai importante lucruri asociate acestui proces de achiziție. Nu trebuie să aloci un buget semnificativ pentru aceste cumpărături, ci doar să iei cele mai inspirate decizii. 

1. Dimensiunile pe care le ai

Loviturile la sacul de box, sesiunile de sparring, săriturile cu ajutorul corzii sau rundele de shadowboxing sunt elemente de bază ale unui antrenament. Chiar dacă sunt asociate unor procese de lucru diferite, acestea implică efort, concentrare și, mai important decât orice, un nivel ridicat al mobilității pugilistului. Așadar, echipamentul potrivit este extrem de important.

Trebuie să alegi casca de box, mănușile (pentru antrenament sau meciurile oficiale) și șortul, alături de celelalte elemente vestimentare și pentru protecție în funcție de dimensiuni. Să analizăm, de exemplu, alegerea căști de box cu dimensiuni potrivite pentru forma capului:  

Aceasta trebuie să asigure confort deplin și siguranță optimă. În cazul în care este prea mică, acest aspect va putea afecta puterea de concentrare, pentru că vei acuza un real disconfort. Dacă este prea mare, nu va sta bine fixată pe cap, motiv pentru care vei fi mai expus în fața loviturilor. Secundar, poate cădea pe ochi, afectând astfel antrenamentul.

2. Contextul în care boxezi 

Orice pugilist cu un minim de experiență îți poate spune că echipamentul pentru antrenamente poate să difere față de cel utilizat în ring. Ține cont de acest aspect important, pentru că va fi esențial în alegerea unor elemente de echipament, precum mănușile de box sau șortul pe care îl porți, în sală sau în ring. 

În cazul mănușilor, cele pentru antrenament pot avea mai multă căptușeală. Un strat suplimentar al acestui material îți protejează mai bine mâinile împotriva șocurilor, astfel încât să fii cât mai ferit de accidentări. De asemenea, aceste mănuși pentru practicarea boxului sunt recomandate și în cazul pugiliștilor începători. 

Dacă boxezi în ring, nivelul de căptușeală este reglementat de cadrul legal al competiției. În cazul pugiliștilor profesioniști, stratul este unul redus. Însă acestă caracteristică de produs permite o plasare mai precisă a loviturilor, datorită greutății reduse pe care o au mănușile cu puțină protecție. Așadar, ține cont de nivelul tău de pregătire, în alegerea acestora. 

3. Nevoia de a monitoriza progresele

Ești interesat de monitorizarea randamentului, atunci când te antrenezi? Acest lucru este important pentru progresul realizat, pe un anumit interval de timp. Dacă incluzi în echipamentul de box produsele potrivite, poți identifica punctele tale slabe și ai apoi șansa de a veni cu soluții de antrenament dedicate îmbunătățirii acestora. 

Smart Boxing Gloves sunt primele mănuși inteligente din lume, cu ajutorul cărora ai mai mult control asupra modului în care te antrenezi. Aceste soluții de ultimă generație au fost dezvoltate de Knock Out Store, magazin online cu echipamente de box pentru profesionisti și amatori, lider pe piața soluțiilor pentru sporturi de contact din România. 

Smart Boxing Glovis sunt prevăzute cu doi senzori ce monitorizează viteza cu care lovești, cadența sau numărul de lovituri, alături de alți parametri importanți pentru tine. Datele sunt transferate prin Bluetooth direct pe aplicația special concepută. Monitorizezi astfel efortul depus și poți realiza ajustări în rutina de antrenament, pe baza rezultatelor analizate. 

De exemplu, dacă lovești cu prea puțina forță, conform valorilor înregistrate de aplicația Smart Boxing Gloves, poți integra în program antrenamente fizice de umeri și brațe. Cu ajutorul acestora, dezvolți musculatura implicată în efortul generat de lovitură. 

Vei vedea că aceste informații sunt mai mult decât utile, în alegerea unui echipament de box potrivit pentru nivelul tău de experiență. Așa cum spuneam și în introducere, nu este important bugetul pentru achiziții, ci alegeri inspirate, bazate pe așteptările și nevoile tale. 

Acum, sesiunea de cumpărături poate începe!