5 articole vestimentare și accesorii de evitat atunci când mergi la sala de fitness

704
5 articole vestimentare și accesorii de evitat atunci când mergi la sala de fitness
banner mobila la comanda suceava

Sportul este o parte importantă a vieții noastre, care ne ajută la menținerea sănătății și a unui tonus bun. Atunci când mergi la sală trebuie să porți un echipament corespunzător care să te ajute să îți miști corpul cu o ușurință cât mai mare. Avem pentru tine câteva sfaturi în ceea ce privește alegerile vestimentare și ce trebuie să eviți în sala de fitness. 

5 articole vestimentare și accesorii de evitat la sală

  1. Încălțămintea inadecvată

Poate că ai deja în garderobă o pereche de teniși în care te simți foarte bine și care sunt comozi, însă nu toate tipurile de încălțăminte sport sunt potrivite pentru a merge la sală. Este necesar ca talpa acestora să fie groasă și să nu alunece, astfel încât să ai o aderență optimă. De asemenea, pentru a evita accidentările, încălțămintea pentru sală trebuie să îți asigure suport foarte bun, inclusiv lateral. Poți opta pentru gama de adiași Under Armour pentru a te asigura că porți încălțămintea potrivită exercițiilor pe care vrei să le faci la sală. 

  • Pantalonii prea largi

Poate că vrei să îți ascunzi defectele sau pur și simplu te simți mai bine în pantaloni largi, însă aceștia s-ar putea să te împiedice atunci când vrei să alergi pe bandă sau să pedalezi pe bicicletă. Pantalonii largi nu sunt recomandați nici pentru orele de aerobic, unde ai nevoie să îți dezvolți elasticitatea corpului. Alege pantaloni confortabili din materiale speciale în care să te simți bine și să poți executa cu ușurință toate exercițiile.

  • Bijuteriile

Renunță la orice tip de bijuterie atunci când mergi la sală. Lasă-ți acasă sau în vestiar brățările și ceasurile, care nu vor face altceva decât să te încurce atunci când lucrezi. Poți păstra cerceii, dacă nu sunt prea voluminoși, însă un lănțișor, de pildă, s-ar putea să te încurce atunci când vrei să faci exerciții ce presupun sărituri sau dacă alergi pe bandă.

  • Tricou de bumbac

Ar fi ideal să alegi un tricou special făcut pentru antrenamentele sportive și care se adaptează corpului aflat în mișcare. Tricourile de bumbac nu absorb la fel de bine transpirația și s-ar putea chiar să participe la supraîncălzirea corpului tău. Îți recomandăm să achiziționezi un set cu tricou și pantaloni special fabricat pentru tipul de sport pe care îl practici. 

  • Șapca

Chiar dacă este un accesoriu ce ne trimite cu gândul înspre sport, nu e o idee bună să porți o șapcă la sală. În primul rând va crea un efect de supraîncălzire la nivelul capului, iar în al doilea rând s-ar putea să îți obstrucționeze privirea și să te încurce. Este bine ca zona capului să fie cât mai liberă pentru a ajuta circulația sângelui în organism. 

Folosirea unui echipament adecvat mersului la sala de fitness este esențială performanței tale. Acest tip de echipament este special fabricat pentru a te face să te simți mai confortabil și pentru a permite corpului tău să se miște în voie atunci când îți lucrezi mușchii. Este important să nu alegi articole vestimentare și accesorii care îți pot periclita progresul la sală.