Cum să alegi mobilierul potrivit pentru dormitorul tău

607
Cum să alegi mobilierul potrivit pentru dormitorul tău
banner mobila la comanda suceava

Confort, rezistență și eficiență – acestea sunt principalele criterii pe care trebuie să le ai în vedere la alegerea mobilierului pentru dormitor. După cum bine știi, în această încăpere îți petreci aproape 30% din timp, dormind. Însă, dacă iei în considerare și alte activități pe care le desfășori aici, cu siguranță vei realiza că trebuie să transformi încăperea într-un spațiu cât mai confortabil și relaxant. Practic, fiecare piesă de mobilier va influența atmosfera din dormitor într-un fel sau altul, așa că este important să alegi articolele potrivite, care să contribuie la crearea unui mediu cald, primitor și care îți oferă senzația de protecție. Iată de ce trebuie să ții cont ca să te asiguri că iei cele mai bune decizii pentru amenajarea dormitorului:

Stilul și aspectul mobilierului

Fără îndoială, factorul estetic este cel care are întotdeauna un cuvânt de spus. Atunci când cauți mobilier pentru dormitor primul lucru care iese în evidență este aspectul. Este esențial ca piesele din camera de relaxare să te reprezinte și să-ți ofere tot confortul de care ai nevoie, dar ai grijă și la designul general al mobilei. Îți dorești un dormitor clasic sau poate mai degrabă un decor modern ori minimalist? Chiar dacă este recomandat ca acest spațiu să nu fie foarte încărcat, el trebuie să urmeze un anumit stil și să se potrivească totodată și cu designul din restul casei.

Dimensiunile dormitorului

După cum am mai spus, dormitorul ideal înseamnă o combinație între eficiență și confort. Mai exact, pentru ca mobilierul să fie confortabil el trebuie să răspundă nevoilor tale, iar ca să fie eficient este necesar să includă piesele esențiale într-o astfel de încăpere. Totuși, alegerea finală ține de mărimea camerei. În situația în care nu ai un dormitor generos trebuie să folosești fiecare spațiu la capacitatea sa optimă, însă acest lucru îți e de folos și când ai suficient loc. Măsoară toate suprafețele și fă un plan urmărind geometria camerei, respectiv unde sunt prizele, caloriferul, ferestrele ori ușa. Gândește-te să-ți rămână spațiu pentru mișcare, ai grijă ca toate ușile pieselor de mobilier să se poată deschide fără probleme și să ai acces la alte elemente și să nu încarci încăperea cu obiecte mari sau inutile.

Funcționalitatea

În dormitor mergem cu toții ca să ne odihnim, însă unii oameni fac din această încăpere o zonă multifuncțională. Obișnuiești să te uiți la televizor, să citești, să-ți depozitezi hainele sau să te pregătești pentru serviciu în dormitor? Atunci ai grijă ca piesele de mobilier alese să-ți servească pentru toate activitățile întreprinde. Dacă ai suficient loc, cel mai bine ar fi să alegi un set complet care cuprinde pat, noptiere, dulap pentru haine, comodă, banchetă și chiar o măsuță de toaletă. Indiferent de cât spațiu ai la dispoziție, integrează în decor doar piese cu adevărat funcționale, care își dovedesc utilitatea.

Structura

Construcția mobilierului este importantă atât în ceea ce privește aspectul mobilierului cât și rezistența lui. Bineînțeles, toate materialele trebuie să fie de calitate, în special componentele de bază precum cadrul patului ori scheletul dulapului. Lemnul masiv este considerat cel mei bun material și poate de aceea mobila confecționată din el este și cea mai scumpă. PAL-ul și MDF-ul sunt alternative mai ieftine la lemnul masiv. Prețurile lor sunt mai mici, însă materialele au o rezistență mai scăzută și un aspect mai puțin elegant. Combinațiile de produse, care pot include lemn, sticlă, metal ori alte materiale sunt alese în general din raționamente economice sau estetice, dar oricare ar fi bugetul tău nu uita un aspect important: calitatea trebuie întotdeauna să primeze.

Finisajele

La capitolul finisaje, trebuie să iei în calcul culoarea dominantă a mobilierului. În dormitor ai nevoie de o atmosferă liniștită, așa că optează pentru nuanțe calde și nu culori tari. Mai departe, accesoriile și micile componente, cum ar fi balamalele, elementele de îmbinare, feroneria, mânerele sau detaliile estetice trebuie să fie și ele de bună calitate pentru că mobilierul din dormitor va fi supus unei utilizări intense. 

Mai mult ca sigur, costul pieselor de mobilier este și el unul dintre criteriile ce vor sta la baza deciziei tale. Totuși, nu face compromisuri în ceea ce privește calitatea articolelor. Dacă nu ai un buget prea mare, cumpără-ți piesele de mobilier dorite pe rând, în funcție de disponibilitățile tale financiare sau urmărește reducerile ca să cumperi ceea ce-ți place, dar la un preț mai mic.

agentie SEO & promovare eficienta online