Cum să-ți decorezi șemineul: 7 idei cosy

569
Cum să-ți decorezi șemineul: 7 idei cosy
banner mobila la comanda suceava

Ce poate fi mai plăcut decât să te relaxezi în fața șemineului în serile friguroase de iarnă sau într-o zi rece de toamnă? În multe locuințe, în special în case și cabanele de la munte, acesta îndeplinește adesea o funcție utilitară. Șemineul a devenit, însă, în ultima perioadă un element nelipsit din aproape toate amenajările interioare fiindcă este și o piesă de decor cu adevărat fabuloasă. El poate crea o atmosferă caldă și primitoare indiferent de anotimp, fie că emană căldură, fie prin simpla sa integrare în designul încăperii. Dacă ai deja un șemineu în locuința ta, descoperă mai departe câteva idei pentru a-l decora astfel încât să ofere o căldură nesfârșită și un punct focal spațiului tău.

  • Adaugă mai multe plante decorative

Plantele reprezintă o idee grozavă de a împodobi șemineul. Acestea oferă o energie pozitivă și calm, așa că poți folosi chiar mai multe tipuri pentru un decor inedit. Ai grijă, însă, la căldura pe care o emană șemineul dacă optezi pentru flori naturale. În cazul în care vrei să eviți deteriorarea lor, mergi pe varianta plantelor decorative artificiale.

  • Decorează șemineul cu lumânări

Ca să obții o amenajare deosebită, alege să folosești mai multe lumânări led din ceară naturală, de diferite dimensiuni, pentru înfrumusețarea șemineului tău. Pe lângă faptul că arată extrem de elegant, acestea contribuie și la crearea unei atmosfere liniștite, intime și relaxante.

  • Instalează lumini de accent

Este binecunoscut faptul că luminile pot pune în valoare orice element din decor. Așadar, în funcție de ceea ce îți poți permite, montează spoturi deasupra șemineului sau în fațada acestuia ori adaugă șiruri de lumini sau o instalație cu globuri mari sus, pe manta acestuia.

  • Așază fotografii deasupra șemineului

Întrucât șemineul servește ca punct focal în spațiul unde este amplasat, ia-o ca pe o oportunitate de a expune aici fotografii cu toți cei dragi. Așază tablouri de dimensiuni diferite pe peretele de deasupra șemineului sau pune poze înrămate direct pe el. Dacă preferi pozele alb-negru, vei aduce un plus de valoare decorului tău.

  • Pune una sau mai multe oglinzi pe șemineu

Oglinzile pot fi extrem de impunătoare, dar totodată simple și de efect. Prin urmare, nu le pierde din vedere la decorarea șemineului. Ca să mărești vizual spațiul, poți plasa o oglindă masivă pe șemineu sau deasupra sa. Ai grijă să pui un obiect frumos în fața ei pentru ca reflecția să fie una deosebită.

  • Ornamentează șemineul cu accesorii decorative

Gândește-te la fațada șemineului tău ca la un raft deschis și așază aici obiecte care să contribuie la crearea unei atmosfere confortabile. Mici figurine din lemn, suporturi deosebite pentru lumânări, sfeșnice, bile decorative, tăblițe cu mesaje/citate înrămate. Asigură-te că piesele tale preferate vor rămâne în prim-plan și că, totodată, scot în evidență șemineul prin farmecul lor.

  • Folosește câteva elemente prețioase

Ca să completezi peisajul în care este inclus șemineul, ia în considerare folosirea mai multor piese care oferă eleganță spațiului și sunt prețioase prin rolul lor. Un covor pufos așezat în fața șemineului, ghirlande luminoase de jur împrejurul său, o coroniță sau vază cu flori amplasate deasupra lui, un candelabru supradimensionat și un fotoliu accesorizat cu perne și pături călduroase vor transforma decorul într-unul deosebit. 

Ai în vedere aceste idei dacă îți dorești să transformi șemineul în vedeta casei tale. Te vei bucura de o piesă minunată, care reușește să creeze o atmosferă de vis, elegantă și atrăgătoare, indiferent de vremea de afară.