Cum să alegi anvelopele potrivite pentru ATV-ul tău?

700
Cum să alegi anvelopele potrivite pentru ATV-ul tău?
banner mobila la comanda suceava

Când vine vorba de alegerea anvelopelor potrivite pentru ATV-ul tău, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont. Primul este tipul de teren pe care vei folosi performanțele ATV-ului. Dacă ai de gând să mergi mai ales pe trasee off-road, cu mult noroi sau nisip, atunci vei dori un set de anvelope cu modele mai agresive pentru banda de rulare, cum sunt anvelopele off-road JOURNEY AT50.

Un alt lucru de luat în considerare este dimensiunea anvelopelor. În general, cu cât anvelopele sunt mai mari cu atât acestea sunt mai bune pentru un ATV. Acest lucru se întâmplă pentru că anvelopele mai mari au mai multă zonă de contact direct cu solul, ceea ce îți oferă tracțiune și stabilitate mai bune.

Dar despre toate aceste aspecte vom discuta explicit în rândurile următoare.

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi anvelopele potrivite pentru ATV-ul tău

  • Profilul anvelopelor: rotund sau plat

Majoritatea șoferilor de ATV nu iau în considerare profilul și forma anvelopelor. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea celor mai performante anvelope pentru terenul și stilul tău de conducere, trebuie să iei în considerare acest aspect.

În general, anvelopele rotunde funcționează cel mai bine pe teren moale, iar anvelopele plate sunt ideale pentru terenul mediu spre dur, compactat.

  • Dimensiunea roții și a anvelopelor

Dimensiunea anvelopei trebuie să se armonizeze cu întreaga configurație a ATV-ului tău deoarece aceasta influențează în mod direct manevrabilitatea și controlul. O schimbare drastică în dimensiunea anvelopelor poate dezechilibra ATV-ul ceea ce, la rândul său, duce la scăderea performanțelor generale sau chiar la defectarea echipamentului din cauza stresului suplimentar creat.

Cu toate acestea, dacă dorești un set de anvelope mai mari, majoritatea producătorilor vor lăsa suficient spațiu pentru o anvelopă care este, să zicem, cu 2.5 centimetri mai mare decât cea originală. Dacă noua anvelopă este mult prea mare, va trebui să modifici configurația ATV-ului pentru a se potrivi acestor dimensiuni.

De cealaltă parte, dacă alegi o anvelopă mai mică, pot apărea probleme în ceea ce privește turația, ceea ce ar putea supraîncărca motorul.

  • Tipul de teren pe care folosești ATV-ul

Anvelopele all-terrain (pentru toate terenurile) pentru ATV sunt de departe cel mai popular tip de anvelope pentru majoritatea proprietarilor de ATV-uri. Anvelopele all-terrain sunt versatile și funcționează, cel puțin în mod adecvat, în majoritatea situațiilor.

Cu toate acestea, achiziția unui set de anvelope all-terrain s-ar putea să nu fie suficientă pentru nevoile tale. Există diferite tipuri din această categorie de anvelope care sunt concepute special pentru diferite condiții:

  • Anvelope de curse all-terrain. Acestea sunt mai moi și mai ușoare. Cauciucul moale are mai mult flex, ceea ce este bun pentru mersul rapid, dar nu atât de bun pentru durabilitate. Din acest motiv, anvelopele de curse all-terrain tind să se uzeze mai repede decât alte tipuri de anvelope din aceeași categorie;
  • Anvelope all-terrain trail. Acestea sunt concepute pentru a fi mai rigide și dure. Anvelopele trail sunt mai grele decât anvelopele de curse, deoarece au de obicei între 4 și 6 straturi. Acest lucru le face să dureze mai mult și sunt mai rezistente la perforări pe pietre, spini, cuie sau orice alt obstacol întâlnit pe traseu;
  • Anvelope utilitare all-terrain. Anvelopele utilitare sunt diferite de anvelopele all-terrain trail prin faptul că sunt mult mai agresive și special concepute pentru mersul prin noroi, zăpadă și peste pietre. Anvelopele utilitare sunt mult mai grele decât celelalte tipuri, deoarece trebuie să fie mai rezistente. De asemenea, sunt concepute pentru a fi mult mai înalte, astfel încât ATV-ul să treacă armonios printr-o varietate de terenuri stâncoase.

Pe lângă tipurile de anvelope all-terrain, poți să te orientezi și către anvelopele pentru nisip în cazul în care terenurile nisipoase sunt favoritele tale.

Acum că știi care sunt factorii decizionali, poți să-ți alegi setul de anvelope pentru ATV-ul tău de la Acvila România!