Cum au bărbații din Suceava grijă de pielea lor? Află care sunt cei 4 pași esențiali pentru îngrijirea tenului!

646
banner mobila la comanda suceava

Ești în căutarea unei rutine zilnice de îngrijire a tenului? Dacă încă nu ai una, află în continuare care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi în fiecare zi pentru a avea o piele sănătoasă.

Din păcate, mulți bărbați neglijează ritualul de curățare și de hidratare a pielii și încep să îl respecte tocmai când apar probleme specifice, cum ar fi acnee, roșeață, riduri sau alte afecțiuni. Deși există produse cosmetice sau dermatologice care pot remedia aceste probleme, este mai bine să previi apariția lor prin respectarea unei rutine de îngrijire.

Așa cum găsești timp pentru practicarea sportului pentru o musculatură perfectă, la fel trebuie să ții cont și de nevoile tenului tău, dacă vrei să te bucuri de o piele curată, fermă și luminoasă mulți ani de acum înainte.

Iată care sunt cei 4 pași esențiali pentru îngrijirea tenului pe care orice bărbat ar trebui să îi urmeze:

1. Află ce tip de ten ai!

Pentru a folosi produsele potrivite trebuie să știi, în primul rând, în ce categorie te încadrezi. Iată care sunt tipurile de ten și ce caracteristici prezintă fiecare:

  • Ten normal – pielea nu se îngrașă pe parcursul zilei, nu se irită și nu se usucă ușor, iar acneea apare foarte rar.
  • Ten gras – pielea este uleioasă și lucioasă și adesea ai probleme cu coșurile și punctele negre.
  • Ten uscat sau sensibil – te iriți foarte ușor și ai senzația că te strânge pielea.
  • Ten mixt – în acest caz, zona T, cea de la nivelul frunții și al nasului, are tendință de îngrășare, însă, în rest, fața este uscată sau sensibilă.
  • Ten matur – sunt vizibile ridurile și semnele de îmbătrânire, ca urmare a lipsei rutinei de îngrijire pe parcursul anilor.

2. Curăță-ți tenul!

Acum că ai aflat ce tip de ten ai, trebuie să folosești produsele de curățare corespunzătoare, de două ori pe zi: dimineața, pentru a împrospăta pielea și pentru a elimina impuritățile, iar seara, înainte de culcare, pentru a împiedica bacteriile depuse pe parcursul zilei și sebumul să intre în pori.

3. Hidratează-ți pielea!

În fiecare dimineață și seară, după procedura de curățare, este nevoie să aplici o cremă hidratantă, pentru a-i oferi pielii fermitate și pentru ca fața ta să devină luminoasă și sănătoasă.

Dacă ai tenul uscat, este posibil să fie nevoie de o aplicare suplimentară. Nu te gândi că bărbații cu exces de sebum pot să sară peste acest pas, deoarece există loțiuni speciale și remedii naturiste pentru tenul gras.

4. Mergi regulat la salon!

Chiar dacă reușești să urmezi cu rigurozitate pașii de mai sus, este indicat ca, cel puțin o dată pe lună, să te lași pe mâna specialiștilor. Având în vedere că printre serviciile oferite de unele saloane de frizerie pentru bărbați se numără și procedurile de îngrijire a tenului, descoperă aici unde îți poți răsfăța pielea atunci când mergi să îți tunzi barba.

Așadar, ritualul de îngrijire a tenului nu trebuie să se transforme într-o corvoadă. Cu doar câteva produse cosmetice de curățare și de hidratare rutina zilnică va deveni o plăcere, mai ales după ce vei observa că pielea feței tale este mai sănătoasă, nu îți mai ies coșuri sau puncte negre, iar ridurile întârzie să apară.