Ce modele de anvelope 215 65 R16 poţi alege în funcţie de sezon

651
Ce modele de anvelope 215 65 R16 poti alege in functie de sezon
banner mobila la comanda suceava

Achiziția unui set nou de anvelope este azi posibilă lansând o comandă online. Există numeroase magazine care comercializează anvelope de vară sau de iarnă, alese de la cele mai cunoscute branduri. în funcție de calitate și performanțe poți opta pentru anvelope buget, anvelope standard sau premium. Producătorii lanseazădeseori modele noi de cauciucuri de vară de iarnă sau all-season, adaptate preferințelor și exigențelor conducătorilor auto.

Fiecare tip de anvelopă are anumite proprietăți și caracteristici. La schimbarea anotimpurilor, la finalul primăverii sau toamna târziu, conducătorii auto caută seturi noi de cauciucuri de vară sau de iarnă. Anvelopele all-season sunt recomandate doar în situația unui climat mai temperat, fără variații imense de temperaturi între vară și iarnă. De cele mai multe ori aceste cauciucuri sunt folosite tot anul în cazul unor vehicule care se deplasează în orașe, pe distanțe scurte.

Ce reprezintă dimensiunile anvelopei ?

Atunci când alegi să achiziționezi online un set de anvelope 215 65 r16, trebuie să cunoști exact ce dimensiuni au cauciucurile.

În cazul modelului 215 65 16, lățimea profilului jantei este 215 mm, înălțimea adică raportul dintre înălțimea flancului și lățimea anvelopei este 65, iar diametrul radial al cauciucului este R16, exprimat în inch.

Indicele de viteză și indicele de sarcină sunt important de cunoscut, atunci când decizi că este momentul să comanzi un set nou de anvelope. Modelul 215 65 R16 vară poate avea de exemplu indicele de sarcină 98 ceea corespunde unei greutăți maxime admise de 750 kg. Indicele de viteză este notat sub forma unei litere, de exemplu H ce arată că viteza maximă admisă pentru aceste anvelope este de 210 km/h.

Clasa de aderență pe suprafețe umede este un alt parametru important de cunoscut, atunci când alegi un set nou de anvelope. Cu cât aderența e mai bună, cu atât autovehiculul poate fi mai ușor controlat în condiții de derapaj, evitând accidentele. Aderența, mai exact clasa de aderență estimează distanța dintre momentul inițierii frânariiși cel al opririi mașinii. Clasificarea claselor de aderență începe de la F și ajunge la clasa A, cea mai bună.

Cunoscând aceste detalii despre dimensiunile anvelopelor, va fi mult mai simplu să comanzi online din magazinele prezente pe internet, cele mai potrivite cauciucuri pentru autovehiculul tău.

Cauciucuri de vară 215 65 R16

Cauciucurile proiectate pentru anotimpul cald sunt mai rigide, rezistă la temperaturi mari, sunt aderente pe diferite suprafețe.

Montarea unui set de anvelope vara 215 65 r16 este un demers necesar pentru a asigura performanța autovehiculului în sezonul cald. Aceste cauciucuri sunt special proiectate să ruleze la temperaturi ridicate, pe carosabilul fierbinte. Materialele din care sunt fabricate aceste cauciucuri vara 215 65 r16 conțin compuși speciali care sporesc aderența și scad distanța de frânare.

Printre cele mai performante anvelope de vară cu dimensiunea 215 65 R 16 sunt cauciucurile Pirelli. Modelul de anvelope Pirelli Scorpion Verde este perfect adaptat pentru rularea pe suprafețe umede. Distanța de frânare redusă și rezistența scăzută la deplasare asigură o economie însemnată de carburant.

Profilul anvelopei beneficiază de un design optimizat, anvelopa de vară are banda de rulare adaptată pentru o stabilitate mai mare și evitarea acvaplanării. Modelul 215 65 R16 poate fi montat inclusiv pe vehicule de teren, de tipul SUV, care necesită o anduranță sporită și o performanță mai bună pe teren accidentat.

Cauciucuri de iarnă 215 65 R 16

Anvelopele de iarnă au proprietăți diferite, sunt mai flexibile și aderente pe suprafețe alunecoase, sunt capabile să păstreze stabilitatea mașinii inclusiv pe carosabil acoperit cu zăpadă sau polei.

Acest tip de cauciucuri sunt fabricate dintr-un cauciuc mai moale, pentru a nu se rigidiza la temperaturi scăzute. Pneurile de iarnă oferă o aderență bună pe drumuri alunecoase și înghețate. Banda de rulare are un profil conceput pentru a elimina eficient apa atunci când vehicululrulează pe carosabil umed, dar asigură și aderența necesară pe zăpadă sau carosabil acoperit cu noroi. Lamelele ce sunt poziționate pe trenul de rulare reduc mult derapajul roților la contactul cu suprafețele acoperite cu gheață sau polei.

Atunci când șoferii aleg anvelope de iarnă, oferta este bogată. Platformele online care comercializează cauciucuri propun numeroase modele, de la branduri de renume.Calitatea și rezistența anvelopelor de iarnă permit deplasări pe distanțe lungi, inclusiv în condiții meteorologice dificile.