Ce ingrediente trebuie să conțină un șampon de calitate?

Ce ingrediente trebuie să conțină un șampon de calitate?
banner mobila la comanda suceava

Ești în căutarea unui șampon de calitate, după ce ai încercat deja nenumărate produse pentru păr? De multe ori, șamponul pe care îl folosești nu are o formulă calitativă, cu ingrediente active sau în proporții ideale. Drept urmare, aspectul părului tău după spălare nu este cel visat, ci dimpotrivă. Totodată, majoritatea produselor de îngrijire și curățare a părului conțin peste 20 de ingrediente, ceea ce poate face dificilă citirea și înțelegerea reală a etichetelor.

Așadar, dacă vrei să găsești șamponul ideal, iată ce ar trebui acesta să conțină și sub ce formă!

1. Agentul de curățare

Ingredientele de pe eticheta șamponului sunt afișate în ordinea cantității lor. De regulă, apa este primul ingredient și parfumul este ultimul. Adesea, printre primele ingrediente vei observa denumiri precum Sodium Laureth Sulphate sau Cocamidopropyl Betaine. Aceștia sunt sulfații, acele ingrediente care formează spumă și curăță în profunzime firele de păr.

Dacă ai scalpul sensibil, este posibil ca anumiți sulfați să îți provoace reacții alergice. Așadar, dacă observi inflamații, mâncărimi, usturime sau înroșirea scalpului, încearcă să folosești un șampon fără sulfați, pe bază de agenți de curățare mai blânzi cum sunt Sodium Cocoyl Glycinate, Disodium, Decyl glucoside sau Lauryl glucoside. Indiferent ce alegi, agentul de curățare este foarte important pentru ca șamponul să își îndeplinească rolul cu succes. Așadar, vezi șampoane Fanola profesionale care au exact concentrația de ingrediente de care ai nevoie!

2. Acid salicilic

Multe șampoane de calitate conțin acid salicilic (întâlnit și sub denumirea de beta hydroxy acid sau „BHA”). Probabil că acest ingredient îți sună cunoscut din produsele de skin care. Proprietățile acestui acid sunt excelente pentru piele; el menține porii curați, elimină pielea moartă și încurajează regenerarea celulară. Același lucru se întâmplă și pe scalpul tău. De aceea, mai ales dacă ai un scalp uscat care prezintă descuamări (cojițe albe sau transparente), un șampon cu acid salicilic va face minuni!

3. Proteine

Dacă ai părul fragil, tratat chimic, subțire sau casant, proteinele nu trebuie să lipsească din produsele tale de îngrijire a părului. Multe șampoane sunt îmbogățite cu proteine din soia, din grâu sau din lapte, proteine care fortifică și hrănesc firele de păr, făcându-le mai rezistente și mai elastice.

4. Ulei de argan

Uleiul de argan este un ingredient cunoscut pentru proprietățile sale puternice asupra tuturor tipurilor de păr. Acest ulei vegetal natural are puterea de a regenera părul și de a-i încuraja creșterea, dar și de a-l hidrata în profunzime. De asemenea, uleiul de argan are și beneficii antiinflamatoare, fiind perfect pentru scalpul sensibil, cu descuamări. Acesta conține vitamina E și acizi grași esențiali, ceea ce înseamnă că protejează părul împotriva căldurii și, în același timp, oferă acea strălucire naturală pe care o râvnești.

5. Extracte naturale din plante și ceaiuri

Unele șampoane sunt îmbogățite cu extracte naturale de avocado, ceai verde, aloe și diferite fructe sau plante cu efect antioxidant. Acestea îți ajută părul să rămână lucios, strălucitor, puternic și sănătos, așa că optează întotdeauna pentru ele atunci când ai ocazia.

6. Glicerina

Un alt ingredient pe care multe șampoane de calitate îl conțin este glicerina. Aceasta este benefică în special pentru părul creț sau ondulat, căci aduce mai multă hidratare și previne electrizarea și uscarea excesivă. Așadar, dacă ai acest tip de păr, caută glicerina printre ingredientele șamponului tău. Vei observa schimbări semnificative!

Acestea sunt doar o parte dintre ingredientele pe care trebuie să le conțină șampoanele de calitate. La polul opus sunt parabenii și parfumurile sintetice în cantități mari. Evită produsele care le conțin și caută alternative mai bune pentru podoaba ta capilară!

agentie SEO & promovare eficienta online