Află AICI ce dezvăluie pantofii pe care îi porți despre tine

511
pantofi cover
banner mobila la comanda suceava

Pantofii pot spune multe despre stil și personalitate, mai ales dacă ești analizată de către sexul opus. Majoritatea bărbaților, însă, nu înțeleg foarte bine relația femeilor cu încălțările lor, însă aceștia relevă, într-o măsură, caracterul lor. Fie că este vorba de cineva introvertit, fie extrovertit, încălțămintea poate sugera tipul de personalitate.

Un studiu din 2012 de la Universitatea din Kansas a descoperit că oamenii sunt capabili să judece cu exactitate 90% din personalitatea unui străin, inclusiv stabilitatea lor emoțională, pur și simplu, uitându-se la perechea cea mai purtată de pantofi. De exemplu, persoanele cu temperament sangvinic aveau tendința de a purta pantofi „practici, funcționali”, în timp ce personalitățile colerice aveau o afinitate pentru ghetele pe gleznă.

Nivelul de încredere în sine

Stilul pantofilor pe care îi porți pot spune dacă ești încrezătoare sau nu. În cazul în care se optează pentru pantofi de damă din piele sau sandale cu toc înalt, persoanele respective sunt mai susceptibile să fie încrezătoare și sigure pe sine decât femeile cu tocuri fără decupaj. Deși poate fi considerat oarecum sexist, acest studiu se bazează pe atenția pe care doamnele și domnișoarele o au pentru pedichiura lor – acoperirea degetelor de la picioare poate sugera o lipsă de interes pentru îngrijirea unghiilor.  

Tipul ei de personalitate

Nu este surprinzător. Femeile care au încălțăminte viu colorată au tendința de a fi mai dezinvolte, capabile de a risca mai mult și sunt mai extrovertite. Dacă îi plac tentele cât mai îndrăznețe, poartă sandale roz sau adidași galben-neon, este posibil să te uiți la o reprezentantă a sexului feminin care este foarte preocupată de aspectul său. 

Balerinii reprezintă o femeie care pune confortul înaintea stilului și este „cu picioarele pe pământ” literalmente. În cealaltă extremă, persoanele care poartă papuci sau flip-flops în orice ocazie sugerează o lejeritate prea mare sau o lipsă de responsabilitate. 

De asemenea, femeile în adidași s-ar putea să nu pară atât de relaxate așa cum te aștepți. Aceasta este activă, chit că se pregătește să facă jogging, să joace tenis sau să îi poarte doar pentru birou, dar este pregătită pentru acțiune.

Stilul și amprenta personală

Chiar și la acest nivel, prețul pantofilor poate da niște indicii relevante – indiferent dacă este vorba de 80 EUR sau 800 EUR. Ținutele de designer și încălțămintea high-fashion relevă o persoană care investește în brandul personal și apreciază stilul și confortul. În cazul în care culorile sunt închise sau ținuta este mai conservatoare, chiar dacă este vorba de un brand de lux, acest lucru denotă un respect față de munca proprie și este o femeie puternică.  

În concluzie, deși nu este valabil pentru oricine, încălțămintea poate să spună multe despre tine. Indiferent că optezi pentru modele mai puțin populare sau pentru branduri mai scumpe, frecvența cu care porți o anumită pereche de pantofi denotă o afinitate pentru un stil anume și, prin urmare, relevă o trăsătură fină a personalității tale. În orice moment al vieții tale, alegerile pentru încălțămintea ta trebuie să reflecte confortul și starea ta de bine, iar acest lucru nu poate da greș!

agentie SEO & promovare eficienta online