Cum menții sănătatea pielii în timpul iernii. Ce creme antiinflamatorii și suplimente alimentare ar trebui să folosești?

514
Cum menții sănătatea pielii în timpul iernii. Ce creme antiinflamatorii și suplimente alimentare ar trebui să folosești?
banner mobila la comanda suceava

În sezonul rece, pielea ta poate deveni mai sensibilă, susceptibilă la uscare, inflamare și iritații din cauza temperaturilor scăzute, a aerului uscat, a expunerii la vântul aspru și a alimentației bogate în grăsimi şi proteine. Totuși, cu câteva măsuri preventive simple, poți menține pielea moale, hidratată, lipsită de celulită sau alte tipuri de inflamații în ciuda condițiilor dificile. Iată câteva sfaturi ce îţi pot fi utile.

Folosește produse nutritive după fiecare spălare pe mâini, duș sau baie

Fie că te speli pe față, pe mâini sau pe corp, fiecare spălare elimină uleiurile naturale ale pielii, fapt pentru care devine predispusă la uscare. Pentru a contracara acest efect, aplică o cremă hidratantă bogată în textură după fiecare spălare sau folosește un unt de corp cu canabis, cocos şi shea organic. Nu uita să acorzi atenție buzelor și feței deoarece acestea sunt adesea cele mai afectate în sezonul rece. Pentru buze poţi include în rutina zilnică balsam cu galbenele hidratant, iar pentru față creme sau seruri cu concentraţii ridicate de acid hialuronic, acest compus are proprietatea de a reţine apa, prevenind astfel deshidratarea.

Ajustează rutina de îngrijire a pielii

Rutina de îngrijire de vară este diferită faţă de cea de iarnă, în sezonul rece, pielea ta poate deveni mai sensibilă și iritată din cauza aerului uscat, deci are nevoie de alte substanțe active și alte practici pentru a se păstra în stare optimă. Poți simplifica temporar rutina de îngrijire a pielii, evitând produsele cu ingrediente potențial iritante sau poți include diferite creme antiinflamatorii. Alege produse ce nu conţin coloranţi artificiali, bogate în compuşi activi proveniţi din surse naturale, sunt eficiente, blânde şi ușor de aplicat.

Apelează la exfoliere moderată

Exfolierea este importantă pentru menținerea pielii catifelate și luminoase, în acest sens poţi utiliza diferite produse speciale. Dacă pielea este uscată sau iritată, optează pentru exfolianți chimici blânzi în locul celor duri. Totodată poți include în rutina zilnică şi o crema anticelulitica, aceasta te va ajuta să elimini stratul de grăsime ce se formează din cauza alimentaţiei bogate în grăsimi şi a lipsei de mișcare. O cremă cu extract de mentă va ajuta la tonifierea dermei, va împiedica retenţia de apă şi se va lăsa pielea catifelată.

Include suplimente alimentare în dietă

Iarna vine cu numeroase provocări pentru sistemul imunitar şi sănătate. Orice viroză, gripă sau răceală îşi lasă amprenta asupra sănătăţii şi aspectului pielii. Oricât de atentă ești când vine vorba de alimentaţie, frigul, modificările de temperatură şi perioada scurtă în care te bucuri de soare sunt câteva cauze care slăbesc imunitatea. Totuşi poţi oferi un boost de vitamine, minerale şi substanţe care cresc rezistenţa în fața bolilor, incluzând în rutină suplimente alimentare. Este important să soliciţi sfatul medicului înainte de a alege care sunt cele mai potrivite pentru tine. Aceasta, cu siguranţă, îţi va recomanda suplimente bio, bogate în vitamina C, zinc sau propolis.

Hidratează din interior – apa e vitală în orice anotimp

Consumă suficiente lichide și alimente bogate în antioxidanți și acizi grași omega-3 pentru a menține pielea hidratată și sănătoasă.

Apelează la tratamente de noapte

Tratamentele aplicate pe timpul nopții sunt eficiente pentru a preveni uscarea pielii. Produsele din această categorie sunt  emoliente şi de cele mai multe ori au ingrediente ce se absorb lent, astfel, oferă pielii șansă prelua treptat ingredientele hidratante și de a restabili elasticitatea ţesuturilor pe durata somnului.

Reglează temperatura apei – evită băile și duşurile fierbinți

O baie fierbinte poate părea reconfortantă în iernile reci, însă temperatură înaltă a apei este principalul factor care elimină rapid uleiurile naturale ale pielii. Optează pentru o apă calduță și nu uita că la sfârşit să-ți tamponezi ușor pielea cu prosop moale în loc să o freci.

Cum vezi, iarna poate fi provocatoare, însă cu câteva măsuri simple pielea ta poate radia.