Te speli pe cap greșit – citește cei 7 pași esențiali pentru curățarea părului

537
7pasi
banner mobila la comanda suceava

Când ești pe pilot automat la duș sau când nu ești chiar treaz dimineața, dacă îți începi ziua devreme, șansele sunt de a nu acorda suficientă atenție unei spălări corecte pe cap. Citește mai departe acest articol pentru a afla de ce ar trebui să te concentrezi puțin mai mult și să iei în considerare schimbarea rutinei tale de la duș!

Există 7 pași simpli pentru obținerea părului de vis pe care oricine și-l dorește!

Pasul 1: Periază părul înainte de a-l spăla.

Periajul stimulează circulația scalpului, previne ruperea și, în plus, va aduna o mulțime de fire moarte și căzute înainte de a-ți înfunda scurgerea.

Pasul 2: Udă părul și aplică șamponul.

Există câteva lucruri ce trebuie amintite aici. În primul rând, folosește apă caldă, nu fierbinte, pentru a nu-ți usca scalpul. Pentru a fi cât mai econom, caută unde poți găsi un instant pentru apă de cea mai înaltă calitate, astfel încât să ai un control maxim asupra temperaturii sale. În al doilea rând, începe de la rădăcini către vârfuri și nu folosi mai mult șampon decât trebuie.

Pasul 3: Masează-ți scalpul.

Se simte atât de bine atunci când altcineva face această sarcină pentru tine, dar poți să o faci și tu. Acestea fiind spuse, oferă-ți un masaj de două minute după șamponare și astfel vei stimula circulația, eliberând și o parte din tensiunea acumulată. 

Pasul 4: Clătește din plin

Folosește din nou apă caldă, nu rece sau fierbinte, și asigură-te că tot șamponul este spălat și nu există urme de spumă în părul tău. Este foarte important să clătești bine înainte de a trece la următorul pas.

Pasul 5: Balsam

După ce clătești părul, stoarce-l de apă pe cât posibil și aplică balsamul tău preferat, începând de la partea mijlocie a părului până la vârfuri – părul de la rădăcină este mai nou, mai puțin deteriorat și mai puțin probabil să aibă nevoie de balsam.

Pasul 6: Clătește iar – de data aceasta cu apă mai rece!

Apa rece va ajuta la închiderea porilor de pe scalpul tău, ceea ce previne uscăciunea și deteriorarea părului. Atenție, ea nu trebuie să fie foarte rece, ci suportabilă.

Pasul 7: Usucă

Șterge cu prosopul și folosește un uscător doar dacă te grăbești. Dacă folosești un uscător, ai grijă să usuci de la rădăcină înspre vârf și să nu insiști pe o anumită zonă, pentru că riști să deteriorezi părul.

Mai multe sfaturi de spălare a părului …

  • Folosește produse create pentru tipul tău de păr. Dacă părul este uscat, alege un șampon / balsam hidratant. 
  • Dacă îți vopsești părul, optează pentru produse cu formule care protejează culoarea. 
  • Șampoanele tind să lase părul mai uscat, așa că alege un produs hidratant atunci când scalpul tău cere asta, evitând excesul.

Cât de des îți speli părul depinde foarte mult de tipul tău de păr. Dacă ai părul gras și fin, este posibil să fie necesar să te șamponezi zilnic, chiar dacă nu este recomandat. Părul normal sau uscat poate fi spălat la câteva zile.

De asemenea, este important ca apa să fie filtrată deoarece în acest fel se îndepărtează rugina și duritatea din apa, toate acestea putându-ți afecta scalpul.

Acestea fiind spuse, ține cont de acești 7 pași pe care nu îi știai pentru un look impecabil, aplică sfaturile de mai sus și bucură-te de un păr demn de coperțile de revistă!