Accesorii de care ai nevoie dacă lucrezi pe laptop și ești în deplasare

794
Accesorii de care ai nevoie dacă lucrezi pe laptop și ești în deplasare
banner mobila la comanda suceava

Laptopul este unul dintre gadgeturile cele mai utile pentru persoanele aflate tot timpul în mișcare și care au nevoie să-și îndeplinească sarcinile de serviciu. Se conectează simplu la internet cu ajutorul unei rețele Wi-Fi sau a unui hotspot, este ușor de transportat și poate fi folosit indiferent de domeniul în care activezi. Dar ca să lucrezi pe el de oriunde și oricând, ai nevoie de câteva accesorii pe care să le iei cu tine în deplasare.

Mai jos, vei găsi câteva sugestii de accesorii potrivite pentru laptopul tău atunci când nu-l folosești acasă sau la birou:

Încărcător auto pentru laptop

Dacă pleci la drum cu mașina, un încărcător auto pentru laptop nu trebuie să-ți lipsească atunci când te afli în deplasare și știi că ai nevoie să te conectezi la dispozitivul tău. Oricât de mult te bazezi pe bateria laptopului tău, e esențial să deții și o variantă alternativă, mai ales dacă pleci des și programul tău suferă adesea modificări neașteptate. Ca să te asiguri că ai mereu acces la laptop și poți să lucrezi pe el în orice moment, apelează la un astfel de accesoriu. Există numeroase variante disponibile pe piață, așa că trebuie doar să-l alegi pe cel care se potrivește dispozitivului tău. Optează pentru un încărcător original sau unul care să fie compatibil cu specificațiile producătorului laptopului pe care-l deții. De asemenea, verifică mufa și asigură-te că se potrivește.

Mouse 

Oricât de util este touchpadul unui laptop, un mouse normal este accesoriul de nelipsit care îți ușurează și mai mult muncă, inclusiv atunci când te afli în afara casei sau a biroului. Este mult mai flexibil și, în plus, dacă ești obișnuit să-l utilizezi zilnic va fi dificil te descurci cu touch-ul. Optează pentru unul de dimensiuni reduse, pe care să-l conectezi prin bluetooth. 

Căști

Când lucrezi pe laptop de oriunde vrei, dintr-un restaurant, dintr-o cafenea sau chiar de pe o plajă, căștile n-au cum să-ți lipsească. Sunt indispensabile pentru a nu-i deranja pe cei din jur atunci când te afli în spații publice. Achiziționează o pereche de căști fără fir, în cazul în care vrei un model discret, sau unele ceva mai mari, pentru un plus de calitate a sunetului. 

Suport de laptop 

În general, atunci când te afli în deplasare și ai nevoie să lucrezi pe laptop îl ții pe brațe sau pe o masă, într-un locație publică. Riscul de a se încălzi va fi redus dacă folosești un suport special pe care să-l așezi și care să-i permită aerului să circule. Un astfel de accesoriu este comod și simplu de transportat. Pune-l în rucsac sau direct în portbagaj și utilizează-l la nevoie. 

Ventilator extern

Tot din categoria accesoriilor menite să protejeze laptopul de supraîncălzire face parte și ventilatorul extern. Există chiar și suporturi cu ventilator inclus care ajută dispozitivul să se răcească și să nu acumuleze praf la interior. 

Geantă de transport

Iei laptopul cu tine și toate accesoriile necesare, însă cum le transporți în siguranță? Investește într-o geantă sau într-un rucsac de calitate, în care să le așezi pe toate în ordine și să le ai mereu la îndemână. Pe lângă faptul că le vei avea pe toate în ordine, o geantă de transportat îți protejează dispozitivul de posibile deteriorări și zgârieturi. 

Pentru cei care sunt mereu în mișcare și au nevoie să fie conectați la orice oră și să poată lucra de oriunde, laptopul este soluția salvatoare. Alături de o conexiune bună la internet, accesoriile sunt menite să-ți facă viața mai ușoară, așa că asigură-te că iei cu tine în deplasare tot ce ai nevoie, de la încărcător pentru mașină, mouse sau căști și până la ventilatorul extern sau geanta de transport.